Den som vill se HV71:s damlag spela match på hemmaplan får passa på i dag. Sedan dröjer det nämligen till 7 mars innan Jönköpingslaget spelar i Kinnarps Arena igen.

Efter mötet med Luleå väntar fyra raka bortamatcher innan SDHL tar OS-uppehåll i en dryg månad, och direkt efter OS stundar dubbelmöte med Djurgården.

– Det är klart att det inte är optimalt, men man får ha respekt för att det är rumphugget framför allt när det är OS-säsong. Men vi klubbar har godkänt spelprogrammet så det är inget att gnälla eller klaga över, säger tränaren Ulf Johansson.

Inte spelklar

HV71 ställs inför en tuff uppgift mot tabelltvåan Luleå, och den blir inte enklare av att inte mindre än sju spelare saknas.

Jenny Antonsson, Selina Aho, Maja Beverin, Thea Johansson och Linnea Johansson har spelat JVM i Ryssland den här veckan, Isabell Palm är avstängd och Selma Aho är ännu inte spelklar efter sin hjärnskakning.

Annons

– Jag bävar varje gång jag tänker på hur många som är borta. Det är klart att det slår, men jag har trots allt förhoppningar om att sätta upp tre femmor i spel, säger Johansson.

”Pest eller kolera”

Vad säger du om att det spelas SDHL-matcher samtidigt som JVM pågår?

– Vad ska jag säga? Hade vi haft ett äldre lag hade man fått skäll för att man inte satsar ungt, annars är det tvärtom. Det är pest eller kolera, men jag tar hellre det här. Det är ett jättebra kvitto till HV71:s ungdomsorganisation, att det som ung går att ta sig fram på den här nivån.

Isabell Palm är avstängd de fyra närmaste matcherna efter en tackling mot huvudet mot en spelare i Luleå senast lagen drabbade samman.

Ulf Johansson uttrycker sig diplomatiskt när han kommenterar avstängningen:

– Jag vill aldrig diskutera disciplinnämndens beslut i media. Den kritiken jag eventuellt har tar jag med domarbasen, jag vill inte klaga offentligt. Men jag kan säga att det är högst olyckligt.