Annons

Efter det säkrade SM-guldet i lördags har firanden och hyllningar avlöst varandra för guldmakarna i HV71. Under tisdagen besökte de länsresidenset.

- Vi har ätit snittar, och tagit ett glas champagne och haft det väldigt trevligt, säger Ted Brithén till Jnytt.

"Fullt naturligt"

Håkan Sörman, landshövding i Jönköpings län, tycker det är fullt naturligt att fira HV71.

- Vi har firat HV och fått gratulera så gott vi kan. Vi har HV-flaggan på residensets tak idag och haft möjlighet att säga vårt tack, säger Sörman till Jnytt.

Hur kommer det sig att ni gör detta?

- Det är naturligt. Residenset är en samlingsplats för hela länet och HV är länets lag, menar Sörman.

Pikade Brynäs

Landshövdingen blev omskriven i samband med den tredje SM-finalen, då han via en skämtsam tweet pikade Brynäs. Han medger dock för Jnytt att HV71 inte är det stora favoritlaget.

Annons

- Jag har alltid varit intresserad av hockey och den lilla idrott jag själv utövat var hockey. Sen är jag inte HV-fan, utan håller på Södertälje SK, men nu har jag tillstånd av deras ordförande att hålla på ett SHL-lag, säger Sörman, som var på plats i Kinnarps Arena i den sjunde matchen.

- Match sju och fem var jag på plats, under den tredje var jag på middag med talmannen, och då fick jag SMS hela tiden.

Ramlade det in SMS i lördags också?

- Jag fick en del, bland annat att jag skulle böja mig nu. Sluta ställ dig upp, för vi ser inget i TV, var det någon som skrev, avslutar landshövdingen och skrattar.

Lunch med politikerna

Innan snittarna hos Landshövdingen så bjöds laget på Wallenbergare i Rådhuset, ett sättför kommunledningen att visa föreningen sin uppskattning för insatserna den gångna säsongen och gratulera till guldet.

HV71 åt lunch med de ledande politikerna.

När HV71 Dam tidigare i år vann silver gjorde Jönköpings kommun på samma vis. Precis som då överlämnades en värdecheck med ett stimulansbidrag till ungdomsverksamheten på 10 000 kronor.

- HV71 har gjort en fantastisk prestation. Som kommunstyrelsens ordförande är jag otroligt glad och stolt, en känsla som jag vet att jag delar med otroligt många kommuninvånare. Med guldet har HV återigen sett till att Jönköping är Sveriges hockeyhuvudstad, säger Ann-Marie Nilsson,kommunstyrelsens ordförande (C) i Jönköpings kommun.