Forwarden från Knivsta kom till HV71 2009 och har fram tills idag spelat 362 matcher i klubben. Historiskt är det bara 23 spelare har spelat fler matcher i HV-tröjan.

Kulturbärare

– Oscar har vuxit ut till en kulturbärare i HV71 med sina sju säsonger i klubben. Han är en spelare med ett stort driv och en passion i allt han gör, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

När Jnytt får tag på Oscar Sundh har han och övriga laget precis satt sig på bussen mot Gävle, där det är match mot Brynäs på tisdag. Det är en nöjd forward som berättar om kontraktsförlängningen.

- Jag vill inte spela någon annanstans och vi kom överens om två år och jag är jätteglad och både stolt och lite lättad, säger han och berättar om den korta processen.

- Jag fick en fråga om jag var intresserad och sedan var det en kortare förhandling. Jag trivs oerhört bra.

Annons

Vad är det som gör att du trivs?

- Det är många olika faktorer, jag har alltid trivts bra sedan jag kom 2009. Det är en bra organisation och det finns ett stort intresse runt HV med mycket folk som är engagerade och sen har det alltid varit ett bra lag med sköna killar som gillar att tävla när jag har varit här.

"Har inte varit helt nöjda"

Under sin tid i HV71 har Oscar Sundh växt ut till en publikfavorit i Kinnarps Arena. Årets HV-upplaga har fått en säsongsstart där nivån på insatserna har varierat kraftigt, laget har haft möten under landslagsuppehållet för att hitta stabiliteten i matcher och resultat.

- Vi hade en del ledigt och samtidigt kunde vi ladda om både på och utanför is. Vi har i princip alla spelare tillbaka nu och har haft lite möten. Vi har inte varit helt nöjda, men det känns bra nu och vi har kunnat träna bra.

Resultatmässigt är hösten rätt lik förra säsongen, vad talar för att resten av säsongen också ska likna förra?

- Det är att vi inte sitter och rullar tummarna utan kollar på saker som är bra och mindre bra och tränar på detaljer och tittar mycket på video.