Annons

HV71 och Leksands IF har spelat mot varandra vid fyra tillfällen under SDHL-säsongen. Lagen har vunnit två matcher var, tre av dem har slutat med uddamålsseger. HV-tränaren Lucas Frey lyfter fram den fjärde tillställningen mellan lagen.

– Då vann vi med 3-0 trots att vi bara hade 12 spelare med oss. Tjejerna köpte vår matchplan och gjorde allt för att vinna, det har vi med oss, säger en förväntansfull HV-tränare som ser fram emot SM-slutspelet.

– Jag tror det kommer bli en rolig serie med jämna matcher. Det brukar vara högt tempo och roliga matcher, vi spelar på ett liknande sätt och det kommer bli kul. I slutspelet avgörs det av vilket lag som får ut mest av sitt spelsystem och har bäst målvaktsspel.

Förberedelserna i HV71 är nu i full gång. Förutom träning på och utanför isen läggs tid på videotittande. Denna veckan ligger fokus på att kolla på klipp som visar egna lagets spel. Nästa vecka läggs fokus på motståndarna.

Annons

– Det blir i runda slängar sex dagar när vi tittar på klipp i samband med träningarna, säger Frey som inte hymlar med att han även personligen är sugen på slutspel.

– Det ska bli väldigt roligt, jag vet hur det var som spelare när slutspelet närmade sig. Känslan av att vad som helst kan hända. Sen var jag assisterande tränare när vi gick till final och minns hur roligt det var, förra året åkte vi i kvarten och det var tufft. Nu är det jag som har huvudansvaret och förhoppningsvis får jag ut vad jag vill till spelarna, de gör som jag vill och att det går bra, säger Frey och skrattar till.

Tongivande duo på väg tillbaka

Sabrina Zollinger har missat 24 av 36 matcher i SDHL denna säsong.
Foto: Erik Boström

HV71 har saknat tre tongivande spelare under slutfasen av SDHL. Isabell Palm bröt fingret i mitten av januari, Jenni Asserholt och Sabrina Zollinger har varit borta under längre tid och bara spelat 17 respektive 12 matcher i grundserien.

Den schweiziska backen drabbades av en hjärnskakning under hösten som höll henne borta från spel under en tid. De senaste matcherna är det dock en nackskada som har spökat. Lucas Frey hoppas att OS-backen samt den svenska landslagsanfallaren Isabell Palm ska kunna spela mot Leksand.

– De två kollar vi dag för dag. Förhoppningen är att de kan spela på onsdag, men det viktigaste är att de är redo för spel när de väl spelar. Jag vill inte stressa tillbaka dem.

– Sabrina har fått bra behandling och kör på is i gul tröja (ej tacklingsbar på träning). Jag tror hon kommer vara redo att köra, men det är upp till läkarteamet och det viktigaste är att hon mår bra och är redo när hon väl går för fullt.