Annons

Matchfakta

Ishockey, SM-kvartsfinal 2:5

HV71-Leksands IF 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

HV71:s målskytt: Ma..

Matchfakta

Ishockey, SM-kvartsfinal 2:5

HV71-Leksands IF 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

HV71:s målskytt: Maja Jakobsson, 3.

Publik: 230, Kinnarps Arena.

HV71 leder med 2-0 i matcher.

HV71 tvingades klara sig utan den avstängda duon Riikka Sallinen och Claudia Kepler. Då fick andra spelare kliva fram. En av dem som tog för sig är Maja Jakobsson, som alltså blev tremålsskytt.

Den 23-åriga forwarden öppnade målskyttet 6.26 in i första perioden, såg till att HV71 återtog ledningen efter fyra minuter av andra perioden och satte spiken i kistan i tom kasse med fyra sekunder kvar till full tid.

Annons

Fyra mål på två matcher

– Vid det första målet pressade vi på bra, och jag fick pucken av Fanny (Rask). Det andra var ett krigarmål sedan vi snurrat nere i anfallszonen. Jag gjorde mål på en retur, säger HV71:s nummer 95, som inte vill ta åt sig segeräran.

– Det var hela lagets insats som gjorde att vi vann, vi gjorde det bra tillsammans. Alla har lika viktiga roller, och vi höll ihop det över 60 minuter.

Maja Jakobsson har fått igång målskyttet lagom till SM-slutspelet. På 33 grundseriematcher noterades hon för tio mål, och nu har hon nätat fyra gånger på två matcher. Dessutom har hon spelat fram till två mål.

– Det har känts bra på slutet, och det är självklart jättekul att göra mål, säger hon.

”Bara att acceptera”

HV71 leder med 2-0 i matcher och kan kvittera ut semifinalbiljetten redan på söndagen.

– Nu har Leksand den största pressen på sig. Jag hoppas att vi håller ihop laget och vinner. Vi ska inte tänka alltför mycket på det utan hålla oss till vårt spel, säger Jakobsson.

Match tre har nedsläpp redan klockan 11.30. Med andra ord är det tätt mellan helgens båda matcher.

– Det är klart att det är tidigt. Men det är så förutsättningarna är och det är bara att acceptera, säger Maja Jakobsson.