Annons

Chris Abbott fick inte spela i de två första kvartsfinalerna mot Färjestad. Kanadensaren ställdes utanför matchtruppen på grund av den hårda konkurrens som råder om platserna i HV71:s lag. Det anmärkningsvärda är att 13 andra forwards har gått före lagkaptenen.

– Vi har 15 forwards i truppen och det är konkurrens om platserna. Vi går efter vad vi tror är bäst för laget. Alla spelare är viktiga, och det är ett tufft beslut oavsett vem vi ställer över, säger tränaren Johan Lindbom.

"Svälja stoltheten"

Chris Abbott själv medger att det har varit påfrestande att inte få spela.

– Det har varit en utmaning eftersom alla vill spela. Men den här resan är större än någon enskild spelare, och för min del har det gällt att svälja stoltheten och stötta de andra spelarna, säger 33-åringen, som gillar vad han har sett i de två första matcherna mot Färjestad.

– Det har sett bra ut. Vi har en bred trupp och har bra fyra kedjor, och både försvars- och målvaktsspelet har varit riktigt bra. Eftersom vi inte hade spelat match på över en vecka var det lite ovant i första matchen, men det såg bättre ut i måndags.

Annons

Abbott tar skadade David Ullströms plats i laget. Lindbom lider med Ullström, som har åkt på ännu ett bakslag under en skadefylld säsong.

– Framför allt är det tråkigt för honom själv. Det är en kille som har det lilla extra och vi tappar spets och erfarenhet i honom. Dessutom har han sett bättre och bättre ut. Men vi har bra bredd i laget och jag tror inte att det ska påverka oss så mycket, säger HV-tränaren.

Fakta inför matchen

Ishockey, SM-kvartsfinal, match 3:7

HV71-Färjestad BK

Läget i HV71: Chris Abbott ersätter skadade..

Fakta inför matchen

Ishockey, SM-kvartsfinal, match 3:7

HV71-Färjestad BK

Läget i HV71: Chris Abbott ersätter skadade David Ullström, men i övrigt är det inga förändringar i matchtruppen. Erik Brännström, Niklas Hansson och Christoffer Törngren ställs därmed återigen utanför truppen. Teemu Laine är långtidsskadad.

Läget i Färjestad: Johan Ryno är tillbaka efter sin tre matcher långa avstängning. Ole-Kristian Tollefsen missar resten av säsongen på grund av en hjärnskakning. Det är dessutom klart att Tomas Skogs missar även den här matchen.

Nedsläpp: 19.00, Kinnarps Arena.

Jnytt tippar: 4-2.

HV71 leder med 2-0 i matcher.

Kan koppla jättegrepp

HV71 genomförde ett lättare ispass vid lunchtid på tisdagen, och det var lättsam stämning på isen.

– Vi har gjort två bra matcher, och det är resultatet av en bra prestation. Insatsen i Karlstad var bättre än den i lördags. Vi tog bättre ansvar för pucken än i första matchen då det var lite för mycket slarv, då tappade vi puckar i fel lägen, säger Lindbom.

Matchserien går nu vidare i Kinnarps Arena, och HV71 har chans att gå upp till 3-0 i matcher och skaffa sig matchboll.

– Vi är beredda på att de hittar på något nytt, och det gäller att vara förberedd på vad som händer. Vi ska fortsätta med vårt spel, vi har ett grundspel som vi litar på, säger Johan Lindbom.

JnyttTV. Hör vad Martin Thörnberg säger inför matchen.

Jnytt livechattar från matchen med start 18.45.