Annons

HV71 ledde med 2-0 efter två spelade perioder. Men Djurgården kom tillbaka och gjorde två snabba mål i tredje perioden. Matchen fick avgöras på straffar, där Martin Thörnberg blev den ende målskytten.

Efteråt hade Linus Söderström blandade känslor.

Spelarna som var bäst i HV71

Jnytt-ligan

Tre poäng: Martin Thörnberg

Utökade HV71:s ledning till 2-0 och var den ende som gjor..

Spelarna som var bäst i HV71

Jnytt-ligan

Tre poäng: Martin Thörnberg

Utökade HV71:s ledning till 2-0 och var den ende som gjorde mål i straffläggningen. Verkar vara på gång igen efter knäproblemen.

Två poäng: Christoffer Persson

Inblandad i en hel del situationer. Bidrar med sitt fysiska spel och är nyttig i det defensiva arbetet.

En poäng: Erik Brännström

Den unge backen gjorde en ny bra match. Vårdar pucken bra.

– Det var skönt, men vi borde ha haft tre poäng. Det var tråkigt att vi slarvade i början av tredje, det blir så när man leder med 2-0. Samtidigt har Djurgården kommit tillbaka många gånger i tredje den här säsongen. Men det var skönt att vi kom tillbaka, säger han.

Ingen av Djurgårdens tre straffskyttar lyckades överlista Söderström, som därmed bidrog till att bonuspoängen hamnade hos HV71.

– De har väldigt skickliga straffskyttar, så det gäller att komma ut. Det är klart att jag har koll på vad de gillar att göra. Jag har lite koll på Djurgården eftersom jag var där så länge, det blir att jag fortsätter följa klubben.

Tog revansch

Söderström är inte nöjd med sitt agerande vid Djurgårdens båda mål, men han revanscherade sig när han gjorde en svettig räddning på Linus Johanssons skott.

Annons

– Det var tur att han sköt rakt på mig, annars hade jag haft svårt att rädda där. Jag tycker att min egen insats var bra. Men jag kunde ha gett mig bättre förutsättningar att rädda målen. Jag slarvade tyvärr lite vid dem.

Den 20-årige målvakten tvingades lämna Djurgården efter förra säsongen och nu mötte han sin gamla klubb i Stockholm för första gången.

– Det var ruskigt kul. Jag var där i fem år, så det är mycket historia. Det var utan tvekan den roligaste matchen den här säsongen.

Hur är din egen relation till klubben i dag?

– Det finns ingen. Jag spelar i HV71 nu och är jätteglad för det. Besvikelsen att de inte ville förlänga med mig har jag släppt för längesedan.

”Inte lika trött”

Hur har din egen säsong varit hittills?

– Det känns bra. Jag har mer kontinuitet i det jag gör, men det gäller att fortsätta jobba hårt på träningarna för att undvika dippar som den jag hade i tredje perioden i dag.

Linus Söderström har missat flera matcher den här säsongen på grund av sjukdom. Men nu börjar han se ett slut på sjukdomseländet.

– Jag har haft feber ibland och vid andra tillfällen har jag varit hängig eller helt slut, konstaterar han.

– Vi ska göra en helkroppsscanning och har börjat göra bland annat hormon- och immunförsvarstester för att se vad som är fel. Min bror (Tim, tidigare spelare i Jönköpings Södra) var också sjuk i 20-årsåldern men han fick ordning på det. Jag har slutat att dricka mjölk och äta ägg och mår mycket bättre nu. Jag är inte lika trött längre.

SHL