Visingsöbördige Sebastian Strandberg har HV71 som moderklubb och representerade föreningen till och med säsongen 2014/15. Sedan dess har han spelat för Evansville IceMen i ECHL, danska Odense Bulldogs och allsvenska IK Pantern.

Men på tisdagsförmiddagen stod det klart att han lämnar Malmöklubben och avslutar innevarande säsong i Djurgården.

– Det känns fantastiskt roligt. Ska bli kul att få spela i en så stor och anrik förening som Djurgården. Jag är stark på skridskor och när jag tittar på sättet som Djurgården spelar så ska jag kunna passa in, säger Strandberg till klubbens webbplats.

Annons

Delad första plats

Den här säsongen har det blivit 14 mål och 18 målgivande passningar på 43 matcher i ett Pantern som är ett topplag i allsvenskan. Han ligger på delad första plats i plus/minus-statistiken för hela allsvenskan med 21.

– Det är klart att det är roligt att göra poäng och bidra men det är helhetsbilden som jag är bäst på. Jag har utvecklats på alla områden sen jag spelade i SHL senast. Jag har haft en mer framhävande roll och har fått ett bättre självförtroende på isen i och med mer istid. Jag har alltid känt att jag kan spela i SHL. Ska bli kul att göra det igen, säger han.

Strandberg och Djurgården har kommit överens om ett två och en halv månad långt avtal som sträcker sig säsongen ut.

"En stark säsong"

– En centerförstärkning för att bredda vår trupp. Vi har ingen naturlig centertyp i vår trupp i dag om någon av de ordinarie skulle gå sönder. Han har en stark säsong bakom sig i Pantern i Allsvenskan. Vi har sett honom live och på datorn ett antal matcher. Han har ingredienser i sitt spel som tilltalar oss. Han har bra fart, han har en bra spelskicklighet och ett ansvarstagande i sitt centerspel i båda riktningarna så det är en del i varför vi har fastnat för honom, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Sebastian Strandbergs kontrakt med Pantern sträcker sig över nästa säsong och det finns dessutom ett optionsår efter det.