Det blir en heldag med golf på dagen för att fortsätta med mat och auktioner på kvällen. HV71-profilen Johan Davidsson och professionella golfspelaren Pelle Edberg är värdar i Jönköping och Davidsson säger så här om deras roll.
− De ville expandera tävlingen till Göteborg och Jönköping, vi två kommer finnas med och hålla i det under dagen, säger Davidsson till Jnytt.

Dragit in två miljoner
Under de fem år tävlingen spelats har den före detta landslagsspelaren i ishockey Magnus Johansson varit med och samlat ihop kändisar och andra för att spela golf. Tävlingen har dragit in över två miljoner kronor som gått till organisationer som jobbar med att hjälpa barn och nu ska den alltså expandera.
− Vi kommer ta den här tävlingen till fler städer, vår ambition är att inom några år finnas i tio städer, säger projektledaren Niklas Lillman i ett pressmeddelande.

”Hålla auktioner”
Johansson kommer vara fortsatt delaktig i tävlingen i Linköping medan det i Jönköping är professionella golfspelaren Pelle Edberg och HV-profilen Johan Davidsson som är värdar för tävlingen. I Göteborg är det friidrottaren Christian Olsson och den förre Frölundaspelaren Per-Johan Axelsson som står för värdskapet.
Tävlingen har tidigare haft namnet ”Manges dag för tappra barn” men kommer nu istället heta Tappra Barn. Målet är att de tre städerna ska samla in en miljon kronor.
− I år kommer vi även att hålla auktioner månadsvis under hela året, säger Niklas Lillman.