Det är Hockeysverige.se som via den finska tidningen Iltalehti har tagit del av utdrag ur boken där han berättar om sin dotter Stella som han bara har träffat en gång. Dottern kom till efter ett antal möten med barnets mamma, Oksana, då Karalahti spelade i Minsk 2011. Mötena inträffade trots att Karalahti då hade en fru och dotter hemma i Helsingfors.

– Ett sätt för mig att fördriva tiden var att träffa kvinnor. En av dem var Oksana som var glad och positiv, skriver han i boken. Oksana ska ha blivit gravid två gånger. Vid det ena tillfället övertalade Karalahti henne att göra abort men vid det andra tillfället ville hon behålla barnet och dottern Stella föddes.

Annons

– Även om jag hatar barnets mamma så hoppas jag fortfarande om jag kan vara en bra pappa till Stella säger han i självbiografin. Han har dock bara träffat henne vid ett tillfälle.

Var full 75% av tiden

Ett annat stycke i boken handlar om Karalahtis drog- och alkoholproblem under sin tid i NHL under åren 2001 och 2002.

Svenska Yle som också fått läsa utdrag ur boken, berättar om tuffa år i Nordamerika. Karalahti berättar om hur han var beroende av kokain och alkohol och hur han undvek att åka fast för doping genom att bli kompis med de som dopingtestade honom och då varnades.

– I Nashville stannade jag en dryg månad och spelade femton matcher. I praktiken fick jag rejält med istid varannan kväll men var full 75 procent av tiden – eller hade i varje fall en rejäl baksmälla uppger han i boken.

Efter perioden i Nashville stängdes Karalahti av och han flyttade tillbaka till Finland. Han avslutade sin hockeykarriär i HV71 2014 och 2015.

Karalahtis självbiografi är skriven av Aki Linnanahde och ska komma ut under oktober.

Relaterat: "HV-grisen" väljer spel i England
Relaterat: Klart: Viktig kugge förlänger