Jonas Gunnarsson har dragits med värmeeksem men spelade i HV71:s genrep mot Rögle i söndags. Nu är 26-åringen emellertid återigen uppsatt på skadelistan.

– Han har ett bekymmer med sin hud, det är en kontakteksem. Det är en reaktion av hockeyutrustningen när han blir varm och svettig. Vi hade av honom i Finland, då han fick akutbehandling med salva och annat. Det blev bättre men efter två dagar var bekymren tillbaka, säger Jonas Kalman.

– Han har haft de här bekymren tidigare i karriären, men nu har det varit lugnt ett antal år, och han har aldrig haft besvär i den här omfattningen.

Missar minst tre matcher

Är det vanligt att hockeyspelare drabbas av detta?

– Det är vanligt men det brukar vara hanterbart. Några får bekymmer i och med att man svettas varje dag i utrustningen. Men det här är värre.

Annons

Gunnarsson beräknas i bästa fall vara tillbaka 27 september, och om det stämmer missar han de tre första matcherna. Den fjärde omgången har just 27 september som speldatum.

– Det är ett högst preliminärt datum, det blir absolut inte tidigare än det. Vi har tagit beslut om ett längre uppehåll, där han får behandling för att försöka lösa resten av säsongen, säger Kalman.

"Kommit en bit på vägen"

Inte heller Nils Andersson, som drabbades av en hjärnskakning i träningsmatchen mot Örebro, kommer till spel i SHL-premiären mot Färjestad på lördag.

– Han rehabtränar efter hjärnskakningen och har kommit en bit på vägen. Det har gått framåt men han är inte aktuell till helgen, säger sjukgymnasten Andreas Frostemark.

Däremot är både Johan Johnsson och Christoffer Törngren aktuella för spel mot Färjestad.

– De har fått okej från i dag och är tillgängliga igen för laget, säger Frostemark.

David Gustafsson och Martin Thörnberg är långtidsskadade. Gustafsson kommer börja åka skridskor nästa vecka medan det dröjer ytterligare minst någon vecka innan Thörnberg kan göra samma sak.

SHL