Annons

Fanny Rask har varit med i samtliga landslagstrupper den här säsongen, och därför var det inte någon skäll att hon fick en plats i förbundskapten Leif Boorks trupp till VM som spelas i Plymouth, USA, mellan 31 mars och 7 april.

– Med tanke på att jag har varit med i alla turneringar under året var det lite väntat, men man vet det inte förrän det är bekräftat. Nu har jag fullt fokus på finalmatcherna, så får vi ta det här efteråt, säger hon till Jnytt.

Fanny Rask är HV71:s enda bidrag i truppen. Det betyder att Jenni Asserholt, som har tackat nej till landslagsspel den här säsongen efter en långvarig konflikt med Boork, inte finns med den här gången heller.

Annons

Däremot återfinns Bankerydsbördiga forwarden Sara Hjalmarsson, som numera spelar i AIK, i truppen.

Stark säsong

Fanny Rask har gjort en stark säsong, har producerat 24 mål och 21 målgivande framspelningar på 40 matcher i grundserien och SM-slutspelet. I lördags gjorde den 25-åriga forwarden tre mål när HV71 sensationellt slog ut seriesegrarna och de regerande svenska mästarna Luleå i två raka matcher i semifinalserien.

Nu väntar SM-finaler mot Djurgården, som slog ut Linköping i den andra semifinalserien. Den första matchen spelas i Kinnarps Arena på onsdag, medan den andra och eventuellt tredje och avgörande matchen avgörs i Hovet på lördag och söndag.

Tre matcher i gruppspelet

Efter det är klubblagssäsongen över, men för Fanny Rask väntar alltså VM-spel med Damkronorna. Den svenska truppen samlas 22 mars och därefter väntar två VM-förberedande landskamper mot Tjeckien och Tyskland. I gruppspelet i VM ställs Sverige i tur och ordning mot Tyskland, Schweiz och Tjeckien.

– Vi har inte pratat om exakta mål utan vi fokuserar på prestationen som vi har gjort tidigare. Sedan får vi kolla resultatet efter det, säger Fanny Rask.

VM