Annons

Det var i HV71:s första match för säsongen, mot Frölunda, som HV:s backtalang skadade sin axel vilket har hållit honom borta från spel under nästintill hela säsongen. Men den nionde januari, i vinsten mot Luleå, var han tillbaka. Ikväll spelade han sin fjärde match efter comebacken, i förlusten mot Modo.
– Det har varit frustrerande mentalt att stå utanför laget. Det är skönt att få vara med och bidra men jag är fortfarande inte hundra i timingen. Det blir bättre och bättre men precis som resten av laget måste jag hitta en stabilitet i mitt spel.

"Vi måste lägga ner jobbet"
Just stabilitet är något som har saknats för HV under den senaste tiden. Att förlora mot Modo, som ligger näst sist i SHL, är något man inte har råd med om man vill ta en slutspelsplats. Ett energifattigt och trögt HV hade ingenting att sätta emot bottenlaget. Viljan saknades och laget är inne i svag period, både spelmässigt och resultatmässigt. Men Pilut är inte helt nedstämd över prestationen, som kanske var säsongens sämsta.
– Jag har ju inte varit med så mycket i år så jag vet inte om det var den sämsta. Det var inte direkt en höjdarmatch, det var en svängig match. Vi måste hålla oss till vårt spel och lägga ner jobbet.

Slipa bort de djupa dalarna
De svajiga prestationerna har varit ett problem för HV under hela säsongen. En kväll kan de besegra de bästa lagen, för att andra kvällen förlora mot ett bottenlag. Hittills har det räckt till en niondeplats i tabellen men enligt Pilut kan det räcka längre än så, om laget kan slipa bort de djupa dagarna.
– Vi ska gå så långt vi kan gå. Det är SM-guld som gäller, det är "mindsetet". Vi måste bara fokusera varje match.
Imorgon är det returmöte i back-to-back drabbningen. Kvällens förlust är tung, men Pilut betonar skillnaden mellan mötena.
– Det är en ny match imorgon, då gäller helt nya förutsättningar. Det handlar om att ta revansch.

SHL