Ishockey, SDHL

Göteborg HC-HV71 2-6 (0-1, 2-3, 0-2)

HV71:s målskyttar: Sabrina Zolli..

Ishockey, SDHL

Göteborg HC-HV71 2-6 (0-1, 2-3, 0-2)

HV71:s målskyttar: Sabrina Zollinger, 2, Fanny Rask, Tatiana Istocyova, Thea Johansson, Rosa Lindstedt.

Publik: 46, Angered Arena.

HV71 vann med klara 6-2 mot nykomlingen Göteborg. Bilden är en arkivbild.
Foto: David Wreland

För andra omgången i rad ställdes HV71 mot Göteborg, som hade tio raka förluster inför onsdagskvällens drabbning i Angered Arena.

– Det är inte enkelt för något lag att ta tre poäng mot dem. De blir mer och mer varma i kläderna för varje match, de kommer mer och mer i kvalitet, konstaterar Ulf Johansson.

Jönköpingslaget öppnade målskyttet genom Fanny Rask, som var tillbaka i spel efter handskadan som satte stopp för spel i förra veckans trippellandskamp mot Finland.

”Tog tag i det igen”

– Hon är inte helt återställd än, men förhoppningsvis är hon det nästa vecka. Det var självklart för henne att spela eftersom det inte är något brott i handen. Skadan kan inte bli värre genom att spela. Hon hade blivit tokig om vi hade hållit henne borta…, säger Johansson.

Annons

HV71 gick ifrån till 3-1 i en målrik andra period och var i ledning med 4-2 efter två spelade perioder. I tredje perioden gjorde gästerna ytterligare två mål, vilket betydde seger med 6-2.

– Vi var det klart bättre laget i första och tredje perioden, men i andra var det lite hawaii, då saknade vi skärpa. Men vi tog tag i det igen i tredje, då vi åkte skridskor och följde vår gameplan. Det tar vi med oss från den här matchen, säger Johansson.

Första SDHL-målen

Värt att notera från matchen är att nyförvärvet Tatiana Istocyova och 14-åriga Thea Johansson båda gjorde sina första mål i SDHL. I HV71:s matchtrupp fanns inte mindre än fyra spelare födda på 2000-talet.

– Det är kul att se hur de yngre spelarna tar för sig och hur de äldre tar ansvar för dem och ger tips och råd. De pushar verkligen varandra, säger Ulf Johansson.

HV71 har tagit 21 poäng på de nio inledande matcherna och parkerar på tredje plats i en haltande tabell.