I slutet av första perioden i SHL-mötet mellan HV71 och Modo drabbades backen Chris Campoli av matchstraff sedan han tacklat Modos Peter Öberg mot huvudet. Öberg låg länge orörlig på isen och fick ledas ut i omklädningsrummet med en befarad hjärnskakning. Tacklingen skedde blindside och pucken var inte i närheten.

Ville inte skada
Campoli fick i det första skedet game penalty, den lägre graden av matchstraff, men efteråt uppgraderades det till match penalty och händelsen anmäldes till disciplinnämnden.
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan från domaren Tobias Björk, ett yttrande från Chris Campoli samt en filmsekvens från händelsen.
Campoli har uppgett i huvudsak följande: ”I situationen kommer jag ifrån sidan och delar ut en tackling som tyvärr träffar Modo-spelaren illa. Mina skridskor lättar dock först efter kollisionen och jag försöker även sänka ner min fart. Självklart önskar jag en annan utgång av händelsen och har absolut ingen intention att skada.”

”Stor skaderisk”
Disciplinnämnden gör följande bedömning: ”Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Chris Campoli har utdelat en tackling som träffat motspelaren i huvudet. Motspelaren har blivit skadad. Denna typ av tacklingar leder regelmässigt till avstängning. När det gäller avstängningens längd beaktar nämnden att tacklingen har utdelats sent och från blindside och att Chris Campoli har haft en uppåtdrivande kraft i tacklingsögonblicket som förstärkt effekten av tacklingen. Denna typ av tacklingar medför typiskt sett stor skaderisk. Nämnden anser att tacklingen var vårdslös och respektlös.

Avstängd för andra gången
På måndagskvällen kom beskedet att Campoli blir avstängd i tio matcher, där tre av dem omvandlas till böter på 37 500 kronor. Det innebär att den kanadensiske backen är tillbaka i spel först i bortamatchen mot Karlskrona fredag 19 februari.
Det här är andra gången som Campoli blir avstängd den här säsongen. Han har tidigare varit avstängd i fem matcher, varav en omvandlades till böter, för en checking to the head i mötet med Frölunda i slutet av oktober. Den tidigare domen spelade in i längden på den nya domen, meddelar disciplinnämnden.

SHL