På fredagskvällen var det dags för det svenska U18-landslaget att spela semifinal vid den pågående VM-turneringen i ryska Dimitrov – och det blev vinst med 2-1 mot värdnationen Ryssland.

Josefin Bouveng gav Sverige ledningen i andra perioden. Ryssland kvitterade i tredje perioden men bara en och en halv minut senare satte Lina Ljungblom 2-1 i powerplay, ett mål som blev matchens sista. Därmed sköt hon Sverige till en historisk VM-final. Det är nämligen första gången någonsin som ett europeiskt land nått final i dessa sammanhang.

”Lite kvar att ge”

I finalen, som spelas på lördagskvällen, står USA för motståndet. När lagen möttes i gruppspelet vann USA med 2-1 efter förlängning.

– Det känns som vi har lite kvar att ge. Vi i ledarstaben känner att det finns mer att ta av i spelet med puck. Bara hoppas att vi kan plocka fram det mot USA, säger team manager Stefan af Bjuhr till Hockeysverige.se.

Annons

I den svenska truppen återfinns fem spelare från HV71: Selina Aho, Jenny Antonsson, Maja Beverin, Thea Johansson och Linnea Johansson.