NHL-draften arrangeras årligen i slutet av juni. Klubbarna i NHL får i tur och ordning lägga beslag på unga och lovande ishockeyspelare.

Världens bästa ishockeyspelare i 18-årsåldern ska distribueras till 31 olika NHL-klubbar.

- Det är spännande, jag tänker bara åka dit och njuta av vad som händer. Detta är såklart något man drömt om sedan man var liten, men som man kanske inte alltid trott på. Så det ska bli sjukt kul att uppleva en barndomsdröm, säger David Gustafsson till Jnytt.

När en spelare har blivit reserverad av en klubb har klubben ensamrätt att teckna kontrakt med spelaren.

- Jag har inget speciellt lag jag vill gå till, man vill bara spela i ligan så laget spelar ingen roll. Jag vill bara höra mitt namn och gå upp och dra på mig tröjan.

David Gustafsson har rankats som nummer 24, av NHL Central Scouting Rank, av europeiska spelare. Han förväntas gå i någon av de tidiga rundorna.

Annons

- Det är kul att folk ser det man gör och att man blir uppmärksammad, så det är stort.

"Ser ingen anledning att flytta"

David Gustafsson har kontrakt med HV71 till och med år 2020. Efter en NHL-draft får spelarna ibland erbjudande att spela på andra håll världen men en flytt är inget David Gustafsson funderar på.

- Jag har haft en bra utveckling i HV. Den senaste säsongen har varit den absolut roligaste någonsin.

- Just nu ser jag min framtid i HV och jag har ju kontrakt, jag trivs bra här och jag ser potential att utvecklas ännu mer. Jag ser ingen anledning att flytta.

Jnytt har sökt Martin Fehérváry, för att prata om hans tankar inför draften, utan resultat.

NHL