Annons

Matchfakta

Ishockey, SHL

HV71-Örebro HK

Läget i HV71: Förlorade med 2-3 mot Växjö i lördag..

Matchfakta

Ishockey, SHL

HV71-Örebro HK

Läget i HV71: Förlorade med 2-3 mot Växjö i lördags, vilket var fjärde förlusten på fem matcher. Har tagit 70 poäng och parkerar på sjätte plats i tabellen.

Inga förändringar i laget jämfört med senaste matchen. Det betyder att Felix Sandström, Christoffer Persson, Filip Sandberg, Andreas Thuresson och Martin Thörnberg saknas.

Läget i Örebro: Har vunnit de fyra senaste matcherna och är tia i tabellen med 57 poäng. Det har gjort att avståndet till lagen på kvalplats har växt och att slutspelsdrömmen lever.

”Det har öppnat upp sig åt rätt håll. Men vi har pratat om i dag att vi ska vara jäkligt ödmjuka inför situationen som uppstått, och påminna oss hela tiden om vad det är som gjort oss framgångsrika. Och vi tycker att det är det hårda jobbet”, säger tränaren Niklas Eriksson till NA.se.

Nedsläpp: 19.00, Kinnarps Arena.

Jnytt tippar: 4-2.

Annons

David Gustafsson SHL-debuterade förra säsongen och spelade relativt omgående till sig en plats i laget. 18-åringen noterades för sex mål och lika många framspelningar på 47 matcher.

Men den här säsongen har varit tyngre.

Redan på en av säsongens första träningar fastnade han med skridskon i isen och vred till fotleden. Det tvingade fram två månaders skadefrånvaro. När han väl var tillbaka åkte han på en bentackling i en J20-match, vilket gjorde att han tvingades vila på nytt.

Sedan november månad har han spelat regelbundet – men utan att näta.

– Jag försöker inte tänka för mycket, men visst känner jag att det hämmar en. Jag har varit nära några gånger och det hade varit skönt att få in ett, säger han.

Kvar längs av alla

Tänker du mycket på det?

– Det är mest efter matcherna när jag ser tillbaka på vilka lägen jag hade. Jag har funderat på varför jag inte har satt chanserna och vad jag kan göra annorlunda.

Det talas ibland om det svåra andra året. Känner du att det är så?

– Lite är det så. Förra året kom jag upp som rookie och hade ingen press på mig. Jag spelade i en otroligt bra kedja och det gick nästan för lätt då. Nu har jag mer ansvar och jag kanske inte har varit redo för det.

På måndagsträningen dröjde sig David Gustafsson kvar på isen längst av samtliga spelare. När övriga spelare hade klivit av körde han skotträning ihop med långtidsskadade Filip Sandberg.

– Jag vill förbättra mitt skott, det måste bli bättre. Att jag har gjort noll mål är inte bara oflyt. Jag behöver vara lite kyligare i lägena och ta tiden att sikta in mig i stället för att skjuta direkt. Jag fick många passningar och tips av ”Svampen”, det var kul.

”Riktigt rolig säsong”

Trots dubbla skador och uteblivet målskytte har inte allt varit negativt för Gustafsson, som spelade junior-VM med Sverige i jul- och nyårshelgerna.

– Det har varit en riktigt rolig säsong. Det här är ett jäkla roligt lag att spela med och JVM var en riktigt kul upplevelse. Men för egen del är jag inte riktigt nöjd. Jag har inte kommit upp i den standard jag vill och har mer att ge.

HV71 matchar intensivt för tillfället. De åtta sista SHL-omgångarna spelas inom loppet av 17 dagar. På tisdagskvällen väntar möte med ett formstarkt Örebro i Kinnarps Arena.

– Det blir en rolig och viktig match, vi behöver alla poäng vi kan. Det är kul med mycket matcher. Nu när vi har förlorat är det match direkt och det gör att man får revanschlust.

För egen del hoppas David Gustafsson att målskyttet lossnar.

– Ja, det vore kul om det kommer, säger han.

JnyttTV: Hör vad Markus Ljungh säger inför matchen.

SHL