Annons

Fakta inför matchen

Ishockey, SHL

HV71-Örebro HK

Läget i HV71: Har spelat ihop åtta poäng på sju matc..

Fakta inför matchen

Ishockey, SHL

HV71-Örebro HK

Läget i HV71: Har spelat ihop åtta poäng på sju matcher och parkerar på elfte plats i tabellen. David Gustafsson, Andreas Thuresson och Martin Thörnberg saknas på grund av skador. Anton Heikkinen från J20-laget går in i matchtruppen som består av två målvakter, åtta backar och tolv forwards.

Läget i Örebro: Är tia i tabellen efter att ha tagit nio poäng på sju matcher. Har två raka förluster och förlorade med 0-2 mot Rögle på torsdagen.

Aaron Palushaj drabbades av en hjärnskakning i den matchen och är inte tillgänglig för spel. Christopher Mastomäki är skadad och både Anton Johansson och Rodrigo Abols är osäkra kort. Det rapporterar NA.se.

"Vi spelade mot dem (HV71) på försäsongen och de har en fin forwardsbesättning med många skickliga spelare. Det blir en bra utmaning för oss", säger tränaren Niklas Sundblad till tidningen.

Nedsläpp: 18.00, Kinnarps Arena.

Jnytt tippar: 4-2.

Annons

När HV71 mötte Rögle för en vecka sedan gjorde David Gustafsson comeback efter två månaders frånvaro på grund av en skada i fotleden.

Men när HV71 ställs mot Örebro på lördagskvällen saknas den 18-årige centern på nytt. Orsaken är att han skadade sig i J20-lagets match mot Örebro i tisdags.

– Han fick en smäll i en juniormatch och är inte aktuell för spel. Det blir ingen lång frånvaro. Vi vet inte redan nu om tar en vecka eller två veckor innan han är tillbaka, det får nästa vecka utvisa, säger Johan Lindbom.

– Vi ville ge honom lite matchträning, och då var det typiskt att det här skulle hända.

Enligt Lindbom har Gustafsson inte slagit upp sin gamla skada, utan det handlar om en ny skada som alltså sätter stopp för spel i minst en match.

Första matchen på en vecka

Mötet med Örebro blir HV71:s första match på en vecka – och det innebär att laget har fått extra tid till träning.

– Det ska bli trevligt med match igen. Det är ovanligt med ett sådant uppehåll mitt i serien, men det har gett oss chans att träna. I måndags och tisdags körde vi tuffare med mer mängd och i går och i dag har vi lättat på träningen, förklarar Lindbom.

– Vi hade helst spelat matcher tätare, men nu är läget som det är. Vi kommer ha nytta av den här träningen längre fram på säsongen.

”Har gjort om laget”

HV71 ställs mot ett Örebro som har två raka förluster, mot Malmö och Rögle. När lagen möttes på försäsongen vann Jönköpingslaget med 3-1 i en träningsmatch som spelades i Arboga.

– De har gjort om laget till den här säsongen. Framför allt ser det annorlunda ut på backsidan, där de är spelskickligare och har mer att tillgå. Det är ett lag som sätter bra press och är jobbiga att möta, säger Johan Lindbom.

JnyttTV. Anton Heikkinen från J20 går in i matchtruppen. Hör vad han säger om att få förtroendet i SHL.

SHL