Nu är det klart att klubben skriver kontrakt med Erik Brännström samt Nick Suzuki och Cody Glass som de också draftade för en tid sedan.

Exeptionell talang

- De har visat en exceptionell talang och sinne för hockey när de har spelat på sina nuvarande nivåer, säger Vegas general manager George McPhee i ett uttalande.

Erik Brännström gick som 15:e val i den årliga driften runt midsommar. Det var tidigare än vad många hade trott.

Nu har Vegas skrivit ett treårskontrakt med trion och har på så sätt bundit upp dem inför framtiden i ett så kallat ¡”entry-level contras” som är vanligt när det gäller rookiespelare.

Älskade honom direkt

Att George McPhee är glad över Erik Brännströms utveckling är ingen hemlighet.

Annons

- De har visat en exceptionell talang och sinne för hockey när de har spelat på sina nuvarande ivåer. Vi kommer at följa dessa spelare när de fortsätter att visa upp det hårda arbete som krävs för att ytterligare utveckla och fortsätta sina karriärer.

Det var under en turnering i Slovakien som Vegas bestämde sig för att satsa på Erik ’Brännström.

- Vi har älskat honom sedan vi såg honom i Slovakien i augusti. Han påminner oss om Ryan Ellis i Nashville Predators, sa han då.

Vegas plan för Erik Brännström är att han ska fortsätta att spela i HV71 i minst en säsong ytterligare för att sedan ta klivet över till den nya NHL-klubben.

HV71 förlängde i november kontraktet med Erik Brännström till 2019.