Annons

SHL-tabellen är förvisso jämn i de nedre regionerna, men avståndet till topplagen växer och HV är 10 poäng bakom LHC som ligger femma.

I lördagens match spelar HV mot Timrå. Båda lagen har skrapat ihop 17 poäng, HV ligger elva och Timrå på plats 13. När lördagens matcher har spelats klart är det uppehåll, ett uppehåll som känns lägligt för HV.

– Med en vinst imorgon (läs: idag) så är det väldigt värdefullt, matchen imorgon är väldigt viktig för oss. Framför allt att vi gör en bra prestation. I det läget vi är är poängen viktigare än vanligt, de är alltid viktiga, men imorgon är det verkligen viktigt för oss, säger Johan Lindbom.

Junior kan kastas in

Mattias Tedenby tränade inte för fullt på fredagen och har klivit av ispass även tidigare under veckan. Men han kommer spela mot Timrå, hälsar Lindbom, som däremot kan komma att kasta in en junior i laget, trots att det inte finns några nya skador.

Annons

– Simon Holmström var med på träningen, vi får se imorgon hur vi formerar oss, men alla spelare är tillgängliga.

För Johan Johnsson väntar ny match mot det laget han var med och förde upp i SHL.

– Det ska bli kul och vi har en stor revanschlusta från igår (läs: torsdags) och matchen där uppe, så vi är taggade, säger Johnsson till Jnytt.

Jnytt-TV: Se hela intervjun med Johan Johnsson.