Annons

Matchfakta

Ishockey, SDHL

Djurgårdens IF-HV71 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

HV71:s målskyttar: Alexis Jo..

Matchfakta

Ishockey, SDHL

Djurgårdens IF-HV71 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

HV71:s målskyttar: Alexis Joyce, 2, Claudia Kepler.

Publik: 186, Hovet.

SDE HF-HV71 2-4 (1-0, 0-2, 1-2)

HV71:s målskyttar: Jessica Healey, 2, Sanni Hakala, Claudia Kepler.

Publik: 44, Enebybergs ishall.

HV71 inledde helgen med att möta Djurgården på Hovet.

Djurgården och Timrå bjöd på en riktig målfest när de båda klubbarnas SHL-lag drabbade samman under eftermiddagen. Men när det var damernas tur att spela match i samma arena bjöds det långtifrån på lika många mål.

Annons

Första perioden slutade mållös, och det dröjde till matchuret stod på 5.55 i andra perioden innan matchens första mål föll. Det var Djurgården som tog ledningen när Alice Östensson hittade rätt.

"Höjde oss flera nivåer"

HV71 reste sig och kvitterade sent i mellanakten när Alexis Joyce gjorde sitt första mål i matchen. Joyce gav sedan gästerna ledningen i upptakten av tredje perioden och med knappt fem minuter kvar att spela fastställde Claudia Kepler slutresultatet till 3-1.

– Vi kom inte in i matchen i första perioden, men efter det höjde vi oss flera nivåer. Det var mycket viktigt att vi kunde vinna eftersom vi förlorade efter straffar när vi möttes senast. Nu steppade vi upp oss och visade att vi kan bättre än i Jönköping, säger Lucas Frey.

På söndagen står bottenlaget SDE för motståndet i Enebybergs ishall.

HV71 hamnade i underläge även i den här matchen eftersom hemmalaget gjorde den första periodens enda mål.

– Det är inte lätt att spela mot SDE, och det var en tuff match. De hade två skott på mål i första perioden och gjorde mål på ett av dem efter att vi fått två spelade utvisade. Vi pratade om att hålla oss på isen och inte ta utvisningar, säger Frey.

Healeys första mål

HV71 vände underläge till ledning med 2-1 i andra perioden sedan Jessica Healey och Sanni Hakala gjort varsitt mål. SDE kvitterade visserligen i tredje perioden, men gästerna replikerade snabbt och drog ifrån till 4-2. Claudia Kepler gjorde 3-2 och bara 31 sekunder senaste drygade Jessica Healey ut ledningen.

– Spelet blev bättre och bättre och vi hade matchen under kontroll. Vi gjorde de enkla sakerna och var heta framför deras mål, konstaterar Frey.

HV71-tränaren var nöjd med hela laget, men lyfter fram Jessica Healey som alltså blev tvåmålsskytt mot SDE.

– Det var hennes två första mål för säsongen. Hon har inte hittat målet innan, men nu tror jag att hon kan växa av det här, säger Lucas Frey.

HV71 har tagit 24 poäng på elva omgångar och parkerar på fjärde plats i SDHL-tabellen.