Det ville sig inte för HV71 den här kvällen. Trots 30 skott på mål tvingades gästerna se sig besegrade av Örebro, som därmed reducerade avståndet mellan lagen till en poäng. Dessutom är avståndet upp till sjätteplacerade Växjö nu sju poäng.
– Om vi hade vunnit i kväll hade vi framför allt hakat på uppåt. Vi siktar på att komma direkt till slutspel och har en riktigt viktig match mot Djurgården på lördag då vi kan knappa in på avståndet till dem, säger Erik Ersberg.
Det var ont om riktigt farliga målchanser under de första 20 minuterna av matchen, och första perioden slutade mållös.
– Vi pratade mycket om att få en bra start och vi stod upp bra i början. Vi hade en del lägen även om det inte var några superchanser. Det var synd att vi inte kunde få dit någon av dem, säger Ersberg.

Fakta

Ishockey, SHLÖrebro HK-HV71 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).Andra perioden: 1-0 (11.49) Libor Hudacek.Tredje ..

Fakta

Ishockey, SHLÖrebro HK-HV71 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).Andra perioden: 1-0 (11.49) Libor Hudacek.Tredje perioden: 2-0 (5.25) Joel Mustonen (Viitaluoma, Weinstock), 3-0 (17.21) Marcus Weinstock (Viitaluoma).Skott: 32-30 (11-8, 13-6, 8-15).Utv: HV71: 2x2.Domare: Marcus Linde och Patrik Sjöberg.Publik: 5 287, Behrn Arena.

Jnytt-ligan3. Erik ErsbergMålvakten sattes på prov många gånger under matchen, räddade 29 av 32 skott och kan inte lastas för något av målen.

2. Martin ThörnbergSkapade framåt och hade fem bra målchanser. Men pucken ville inte in varken för Thörnberg eller resten av laget.

1. Simon ÖnerudDen poängstarke forwarden hade ett par bra lägen i matchen. Men den här gången tvingades han lämna isen poänglös.

”Svårare för oss”
Matchens första mål kom först 11.49 in i andra perioden. Libor Hudacek snappade upp ett felpass, kom fri från egen blålinje och lurade elegant bort Ersberg.
– Han kom mot mig i hög fart och lurade ner mig. Det målet kändes väldigt viktigt. Efter det kunde de kontrollera matchen, säger HV-keepern.
Under resten av mittakten handlade det mesta om Örebro, som hade flera chanser för ett 2-0-mål. Joel Mustonen prickade stolpen och senare fick hemmalaget en dubbelchans i samma anfall sedan HV71 inte fått bort pucken framför mål.
HV71 tog initiativet i tredje perioden, men lyckades inte göra mål på någon av sina chanser. I stället utökade Örebro ledningen till 2-0. Pucken studsade, via målramen, ut till Joel Mustonen som fick på ett välplacerat skott som letade sig in bakom Ersberg.
– De fick 2-0 hyfsat tidigt, och det gjorde att vi fick jaga lite grann. De försvarade sig och låg på kontring, och det gjorde det svårare för oss, säger Ersberg.

Misslyckat uppspel
Örebro punkterade matchen genom att sätta 3-0 efter 17.21. Marcus Weinstock skickade upp pucken i krysset efter ett misslyckat uppspel från HV71.
Det målet blev matchens sista. Gästerna tog timeout direkt efter målet och plockade ut Ersberg, men 0-3-underläget var för stort att hämta ikapp på den tid som återstod.
– Deras andra och tredje mål satt fint i krysset. Det var bra avslut, säger Ersberg, som inte kan lastas för något av målen.
– Det kändes bra från början för egen del. Som målvakt vill man aldrig släppa in tre mål, men mig själv kändes det helt okej hela matchen.
Det som fällde HV71 var i stället misstag bakåt vid två av tre mål och uddlösheten framåt.
– Det är enkelt att sammanfatta den här matchen: De gjorde tre mål och vi gjorde inget alls. Vi hade chanser men det gäller att sätta dit dem. Vi hade behövt ha mer trafik framför mål, vi måste ha modet att gå hårdare på mål. Periodvis såg det bra ut i dag, men det är målen som räknas, säger tränaren Johan Lindbom till C More.

”Saknade inte chanser”
– Vi saknade inte chanser. De är svårt för mig att säga vad som bra, men den sista procenten saknades i dag, säger Erik Ersberg, som har turats om att vakta HV-målet med Fredrik Pettersson-Wentzel på slutet.
– Det har varit så hela säsongen, bortsett från när jag var skadad. Då gjorde han det jättebra. Vi sporrar varandra bra på träning och kommer bra överens. Den som är het ska få spela. Vill man spela mycket måste man spela bra när man får chansen.

SHL