Ishockey, SHL

Djurgårdens IF-HV71 2-1 SD (0-0, 1-1 , 0-0, 1-0)

Andra perioden: 1-0 (1..

Ishockey, SHL

Djurgårdens IF-HV71 2-1 SD (0-0, 1-1 , 0-0, 1-0)

Andra perioden: 1-0 (1.08) Niclas Bergfors (Lundh, Ljungh), 1-1 (16.51) Victor Ejdsell (Reese, Jaakola).

Fjärde perioden: 2-1 (4.41) Markus Ljungh (Pettersson, Lundh).

Skott: 35-23 (4-10, 14-6, 14-5, 3-2).

Utv: DIF: 2x2. HV71: 3x2.

Domare: Pehr Claesson och Morgan Johansson.

Publik: 8 094, Hovet.

De får högst betyg i HV71

Tre poäng: Victor Ejdsell

Gjorde HV71:s enda mål i matchen. Utgör ett hot mot motståndarna med sin storlek och sin fysik. Kedjan med Ejdsell, Pierre Engvall och David Ullström var HV71:s främsta vapen framåt.

Två poäng: Fredrik Pettersson-Wentzel

Fortsätter att övertyga mellan stolparna. Tog 33 av 35 skott och gjorde flera svettiga räddningar.

En poäng: Anton Bengtsson

Gjorde i vanlig ordning ett gott defensivt arbete. Var nära att bli målskytt när han träffade stolpen i andra perioden.

Annons

Relaterat: "HV71 värvar från SHL-rivalen"
Relaterat: HV71 föll igen - så var matchen
Djurgårdens Henrik Eriksson ramlar över HV71:s målvakt Fredrik Petterson-Wentzel under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Djurgården och HV71 på Hovet.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Victor Ejdsell blev så här glad efter att ha gjort HV71:s enda mål i matchen.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

HV71 öppnade matchen bäst och skapade mest i upptakten av första perioden. Djurgården avslutade perioden starkt och var riktigt nära att ta ledningen när Patrik Lundh träffade stolpen.

Hemmalaget fick inleda andra perioden med att spela powerplay, och precis när HV71 blev fulltaligt kom matchens första mål. Niclas Bergfors blev målskytt när han höll sig framme på en retur och skickade pucken högt i mål.

Gästerna var tillbakapressade i början av perioden men spelade upp sig och jämnade ut spelet efterhand.

När matchuret stod på 16.51 kvitterade HV71 till 1-1. Formstarke Victor Ejdsell gjorde sitt 13:e SHL-mål för säsongen när han höll sig framme på en studsande puck och vann kampen framför mål.

– Jag försökte komma in på kassen, pucken studsade ut på mitt blad så det var bara att skicka in den. Det var lite flyt, men det är skönt när det kommer också, säger målskytten till C More.

Varsin ramträff

Johan Lindbom konstaterar att Ejdsells formkurva pekar uppåt.

– Offensivt har han varit jättebra och han kommer i det övriga spelet. Han, Engvall och Ullström var vår främsta formation offensivt. Ullströms roll är att säkra upp defensivt, säger han.

Lagen hade varsin ramträff i mellanakten. HV71:s Anton Bengtsson träffade stolpen, medan Djurgårdens Markus Ljungh hade en puck i kryssribban i ett senare skede.

– Det är jämn match mellan två lag som jobbar bra defensivt, det är ganska få chanser. Vi fick energi och pumpade på bra efter starten på andra, konstaterar Ejdsell.

Inget av lagen lyckades sätta ett avgörande mål i tredje perioden. Det saknades inte chanser. HV71 var till exempel riktigt nära att avgöra i slutminuten när Martin Thörnberg missade ett jätteläge.

Förlängningen bjöd på böljande spel och innehöll chanser åt båda håll. Det blev dock Djurgården som knep bonuspoängen i slutsekunderna. Markus Ljungh, som ryktas vara klar för HV71 till nästa säsong, pricksköt pucken i mål efter att bortalaget inte lyckats få bort pucken.

”Gjorde en bra match”

Därmed fick HV71 se sig besegrat för tredje matchen i rad. Två av förlusterna har dock kommit efter förlängning.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match, det hade inte varit orättvist om vi hade tagit extrapoängen. Det kändes som att det kunde ha slutat hur som helst. Vi trodde nog att vi stängde matchen när Mattias Tedenby hade öppen kasse, men deras målvakt räddade med baksidan på benet. Det var tillfälligheter som avgjorde, säger Johan Lindbom.

Hur ser du på att ni bara gjorde ett mål?

– Det kunde ha gjorts fler mål åt båda håll, det var ingen 1-1-match. Det var en riktigt bra match med hög kvalitet.

Johan Lindbom menar att insatsen mot Djurgården var ett fall framåt jämfört med de senaste två matcherna.

– Ja, vi var med konsekventa i dag och höll oss till det vi hade bestämt. Första perioden var riktigt bra, i andra tog vi tag i det igen efter en olycklig start och i tredje stod det och vägde, säger han.