På lördag är det SHL-premiär, och för HV71:s del väntar hemmamatch mot Djurgården. Jönköpingslaget har haft en stor spelaromsättning och har mestadels inte fått spelet att stämma under försäsongen. Mot den bakgrunden är det många som tror att HV71 får svårt att vinna guld för andra säsongen i rad.

– HV71 har en riktigt spetsig trupp med flera offensiva spelare som lär producera omgående. Rätt stor spelaromsättning men fortfarande en utmanare förstås. Blir spännande att se duktige Linus Söderström i kassen, han har en enorm potential, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet, i en kommentar.

Frölunda favorit

Enligt oddsen ser Frölunda ut att kamma hem både grundserien och slutspelet. Främsta utmanare är Växjö och strax där bakom återfinns Skellefteå, Brynäs och HV71. När det gäller grundseriens poängliga lär det stå mellan Frölundas Ryan Lasch och Joakim Lindström i Skellefteå.

Annons

Även på SHL:s upptaktsträff förra veckan fick Frölunda flest guldröster. Fem SHL-tränare lade sin röst på göteborgarna. Växjö fick tre röster, Skellefteå fick två medan Brynäs, Djurgården, HV71 och Linköping fick varsin röst.