Annons

Matchfakta

Ishockey, SHL

Frölunda HC-HV71 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)

Första perioden: 1-0 (9.52) Ponth..

Matchfakta

Ishockey, SHL

Frölunda HC-HV71 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)

Första perioden: 1-0 (9.52) Ponthus Westerholm (Pa. Westerholm).

Andra perioden: 2-0 (0.58) Simon Hjalmarsson (Lasch, Po. Westerholm), spel 5/4, 3-0 (3.08) Patrik Carlsson (Lasch, Genoway), spel 5/4, 4-0 (12.30) Patrik Carlsson (Mustonen, Sigalet), spel 4/5.

Tredje perioden: 4-1 (7.07) Markus Ljungh (Thörnberg, Önerud), 5-1 (17.35) Jacob Moverare, mål i tom kasse, 6-1 (19.38) Rhett Rakhshani (Hjalmarsson, Lasch), spel 5/4.

Skott: 27-25 (11-10, 7-6, 9-9).

Utv: FHC: 3x2. HV71: 6x2.

Domare: Pehr Claesson och Wolmer Edqvist.

Publik: 12 044, Scandinavium.

Annons

När HV71 och Frölunda möttes i Kinnarps Arena på fredagskvällen blev det hemmaseger med 6-1. Redan på lördagseftermiddagen var det dags för rond 2 i det här back to back-mötet, i ett slutsålt och kokande Scandinavium.

Frölunda gjorde första periodens enda mål när knappt halva perioden var spelad – och det var ett brödrasamarbete som låg bakom målet. Pathrik Westerholm erövrade puck efter ett slarvigt uppspel och spelade fram tvillingbroder Ponthus, som tryckte in pucken till höger om Jonas Gunnarsson.

1-0 stod sig under en spelmässigt jämn period där det var tätt mellan utvisningarna. Frölunda var nära att utöka ledningen i slutsekunderna men Gunnarsson lyckades blockera pucken innan den hann glida över mållinjen.

”Tappar konceptet”

I andra perioden var det spelet i så kallade special teams, numerära under- och överlägen, som fällde avgörandet.

Frölunda gjorde 2-0 i powerplay innan ens en minut var spelad av andra perioden. En omarkerad Ryan Lasch höll i pucken innan han fint spelade fram Simon Hjalmarsson, som skickade pucken i mål från högra tekningscirkeln.

I nästa numerära överläge satte Patrik Carlsson, med ett förflutet i HV71, 3-0 när han tryckte pucken i mål.

Frölundas fjärde mål kom när HV71 spelade powerplay. Patrik Carlsson tog emot pucken med byxan och lade sedan in den mellan benen på Gunnarsson.

– Det känns som vi tappar konceptet lite, vi faller in i massa skit och har fel fokus. Det är så klart att jag blir frustrerad när vi inte får spelet att lossna, sade lagkaptenen Martin Thörnberg i C More.

I samma intervju ifrågasatte han dagens hockey:

– Vi lipar för mycket över tacklingar, men vi får inte tappa det här med tacklingar och det fysiska spelet. Det får inte försvinna, vi är inte fridlysta. Har man pucken måste man vara redo att bli tacklad. Jag tycker inte att vi är det i dagens hockey, utan det har blivit en skyddad verkstad. Vi klarar inte av det tuffa spelet.

Ljungh reducerade

– Vi måste framför allt avsluta bra och ta med oss något från den här matchen, sade tränaren Stephan ”Lillis” Lundh inför tredje perioden.

HV71 gjorde ett försök och fick till en reducering när Markus Ljungh fick öppet mål, fint framspelad av Martin Thörnberg. Därmed har nyförvärvet från Djurgården gjort mål i samtliga fyra matcher mot Frölunda den här säsongen.

Gästerna tog timeout och plockade ut Jonas Gunnarsson i ett tidigt skede. Men det slutade med att Jacob Moverare skickade in 5-1-målet i tom kasse.

I slutminuten fastställde Frölunda slutresultatet till 6-1 när Rhett Rakhshani hittade rätt i powerplay.

Därmed fortsätter HV71:s säsong att vara rena berg- och dalbanan.

Så ställde HV71 upp

Målvakter: Jonas Gunnarsson (Felix Sandström)

Backar: Nils Andersson, Mikko Lehtonen

..

Så ställde HV71 upp

Målvakter: Jonas Gunnarsson (Felix Sandström)

Backar: Nils Andersson, Mikko Lehtonen

Kristofer Berglund, Didrik Strömberg

Alexander Ytterell, Markus Lauridsen

Martin Fehérváry

Forwards: Andreas Thuresson, David Gustafsson, Isac Brännström

Robin Figren, Johan Johnsson, Oscar Sundh

Simon Önerud, Markus Ljungh, Martin Thörnberg

Sebastian Wännström, Joakim Andersson, Mattias Tedenby

Extraspelare: Christoffer Törngren

SHL