HV-damerna var på onsdagen tillbaka seriespel i SDHL. Matchen i Kinnarps Arena var målsnål och när två perioder var spelade var det bara Lisa Johansson i gästande AIK som lyckats näta. Maja Jacobsson var tillbaka i laget efter att ha spelat med Troja under hösten.

– Det var jättekul att vara tillbaka och jag tycker vi spelar bra. Synd bara att vi inte fick in puckarna, säger Jacobsson.

Debuterande målvakt

HV hade ett par fina kvitteringslägen i tredje perioden, men det blev inga mål trots utplockad målvakt på slutet och laget fick gå poänglöst från matchen.

Annons

– Jag tycker vi gör en bra match, vi jobbade hårt och får fortsätta hålla huvudet högt, säger lagets debuterande Målvakt Jule Flötgen som erkänner att hon var nervös inför matchen, men är nöjd med sin egen insats.

– Jag är nöjd, det var min första match med laget och jag har bara varit här i tre dagar. Jag var nervös och exalterad inför, men lagkompisarna hjälpte mig under matchen, fortsätter Flötgen.

Skadedrabbad trupp

Även Maja Jakobsson tyckte Flötgen stod för en bra insats. Jacobsson tyckte även sin egen match var godkänd. HV71 har en del skador i truppen, men när alla är friska tror hon på sitt lag.

– Får vi bara tillbaka så många som möjligt så tror jag vi kan gå hela vägen, och det måste man väl tro också, säger Maja Jacobsson.

En situation stack ut under matchen. Det var när HV:s andramålvakt för kvällen, Sabina Eriksson, fick en puck i backhuvudet när hon vaktade båset. Eriksson lämnade båset och kom inte tillbaka under matchen, men enligt ledarstaben i HV71 mådde hon efter omständigheterna väl efter matchen.