Annons

AIK öppnade målskyttet drygt sex minuter in i matchen, och efter ytterligare två mål var hemmalaget i ledning med 3-0 redan efter första perioden.

Matchfakta

Ishockey, SDHL

AIK-HV71 3-0 (3-0, 0-0, 0-0)

Publik: 68, Ulriksdals IP.

Matchfakta

Ishockey, SDHL

AIK-HV71 3-0 (3-0, 0-0, 0-0)

Publik: 68, Ulriksdals IP.

– Det var lite tillfälligheter som gjorde att de kunde dra ifrån. Det var andra- eller tredjepuckar som kom ut, och vissa situationer kändes som att de redan var passerade, säger Ulf Johansson.

Både andra och tredje perioden blev mållösa, och därför tvingades HV71 se sig besegrat med 0-3.

”Helt jämn match”

Annons

– Det var en helt jämn match, och det är klart att det känns surt att förlora. Vi vann skottstatistiken (29-23), skapade chanser och gjorde många bra grejer. Vi höll oss till stora delar till det vi hade tränat på, men det blev att vi fick jaga mycket när vi hamnade i underläge, konstaterar Johansson.

I söndags förlorade HV71 med 0-2 mot Luleå, och laget har därmed gått mållöst av isen i två matcher i rad. Men det är inget som oroar Ulf Johansson.

– Vi jobbar stenhårt och skapar chanser, men vi sätter inte puckarna. Men jag är inte det minsta orolig. Det hade varit värre om vi inte skapade något och saknade vilja. Det är klart att det finns en frustration direkt efter matchen, men man måste se helheten.

Match om tio dagar

HV71 har vunnit fem av de nio inledande matcherna och återfinns på femte plats i tabellen. Nästa match spelas först om tio dagar, och det ger HV71 tid att slipa på sådant som kan bli bättre i fortsättningen.

– Vi är på rätt väg och intentionerna är bra, men det finns saker vi ska jobba med. Tjejerna är inte nöjda, men vi måste se till helheten eftersom vi har många nya spelare i laget, säger Ulf Johansson.

AIK