HV71 stod inför en minst sagt tuff uppgift när topplaget och de två senaste säsongernas svenska mästare Linköping kom på besök.
Gästerna spräckte nollan i första perioden och hade lägen för att utöka ledningen i mittperioden. Men i stället kvitterade HV71 genom Linnéa Andersson i spel fem mot tre.
Tredje perioden var HV71:s bästa, och då kom rycket som avgjorde matchen. Camilla Nilsson gav hemmalaget ledningen med 2-1, Kyla Sanders utökade till 3-1 och Fanny Rask fastställde slutresultatet när hon skickade in pucken i tom kasse.

Fakta

Ishockey, RiksserienHV71-Linköping 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)HV71:s målskyttar: Linnéa Andersson, Cami..

Fakta

Ishockey, RiksserienHV71-Linköping 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)HV71:s målskyttar: Linnéa Andersson, Camilla Nilsson, Kyla Sanders, Fanny Rask.Publik: 67, Prolympiahallen.

”Skönt att bidra”
– I tredje kände vi att vi skulle klara av det. Men det krävdes att vi jobbade hårt hela tiden, vi kunde inte slappna av en sekund, säger Fanny Rask, som var riktigt nöjd efteråt.
– Vi bevisade för både oss själva och alla andra hur starka vi är ihop. Vi jobbar jättehårt för varandra och är ett starkt lag. Det är tack vare hårt jobb och att vi vill så himla mycket som gjorde att vi vände i dag. Vi känner oss trygga med Sabina (Eriksson, målvakten) och jobbar därifrån.
Fanny Rask själv hade stor del i segern. Landslagsspelaren gjorde alltså HV71:s fjärde mål och spelade fram till både 1-1- och 3-1-målet.
– Det är skönt att bidra och hjälpa laget att vinna. Så länge vi vinner är jag glad att jag kan vara med och bidra, säger hon.

Hoppade runt på kryckor
HV71 vann trots avsaknad av både nyförvärvet Paula Nix, som av allt att döma blir spelklar innan nästa helg, och landslagsstjärnan Jenni Asserholt, som är fotskadad.
– Jag vill inte kommentera skadan utan hänvisar till vårt medicinska team, men det känns surt att inte kunna spela, säger en fåordig Asserholt som hoppade runt på kryckor.
Tränaren Ulf Johansson kunde säga desto mer.
– Hon ådrog sig skadan i matchen mot Leksand och har lite problem med att få tryck på foten. Hon ska träffa en specialist i veckan, och efter det vet vi mer. Det finns chans att hon kan vara med redan nästa helg, säger han.
HV71 är sexa i tabellen med 44 poäng och avståndet till Sundsvall närmast under slutspelsstrecket är hela 32 poäng. Nästa vecka väntar tre hemmamatcher på lika många dagar.
– Dagens seger är viktig, inte minst eftersom vi får in i en tuff matchvecka. Nu går vi in i den med en bra känsla, säger Fanny Rask.