Situationen som har lett till avstängningarna uppstod efter den första kvartsfinalen mellan HV71 och Färjestad 18 mars. Enligt polisen omhändertogs flera personer sedan de försökt ge sig på Karlstadslagets supporterbussar.

Fyra personer omhändertogs för störande av ordning. Polisen uppger dock att det aldrig uppstod något större tumult.

Annons

– Ett gäng HV-supportrar skulle springa mot bortalagets supporterbussar, men de kom aldrig fram utan de stoppades. Det hade kanske blivit värre om vi inte hade varit där. Vi fick hejd på dem med hjälp av ordningsvakter, sade Jan Fryksén, vakthavande befäl vid polisen region Öst, då.

Gäller alla arenor

Janne Kunnari, säkerhetsansvarig i HV71, uppger att sex personer har stängts av från samtliga SHL-arenor under 24 månader. Men av sekretesskäl vill han inte uppge varför de har blivit avstängda.

– Det beror på ordningsstörning, mer än så kan jag inte säga. De har möjlighet att överklaga sina beslut, jag vet inte om det är överklagat eller avgjort än, säger han.

”Inget vi stödjer”

Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71, bekräftar att avstängningen hör samman med händelsen efter den första slutspelsmatchen.

– De är avstängda för intermezzot efter Färjestadsmatchen, säger han.

Hur ser ni från klubbens sida på agerandet?

– Vi vill inte ha några sådana här våldsamheter, det är klart att det inte är något vi stödjer. Vi kan inte ha våldsbejakande händelser i samband med våra matcher.

SHL