Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

HV storsatsar – går för SM-guld

HV storsatsar – går för SM-guld

Guldtippade HV71 har visat handlingskraft inför SDHL-säsongen 19/20 och lyckats knyta åt sig en rad namnkunniga spelare. En storsatsning som har gett eko, där klubbens stöd har varit avgörande. Nu blickar laget mot en säsong där det första SM-guldet på damsidan ska bärgas.
– Med laget vi har tror både jag och spelarna att vi har en chans att vinna SM-guld, säger Lucas Frey.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Konflikten löst: "Känns riktigt bra"

Nu är konflikten mellan Damkronorna och Svenska Ishockeyförbundet löst. På tisdagen kom beskedet att parterna är överens om ett nytt avtal.

HV är bäst i Sverige just nu

HV71 har just nu Sveriges bästa damlag.
Man toppar SDHL-tabellen i suverän stil och allt pekar på att HV-tjejerna med de kvalitéer som finns i laget kommer vara med och slåss om SM-guldet framöver.

Unga debutanter när HV vann

HV-damerna gjorde vad som krävdes av dem när de besegrade Göteborg med 3-1 i den första av två matcher mot Göteborg den här helgen.

HV71 drar ifrån i tabelltoppen

HV71 fortsätter att gå som tåget i SDHL-inledningen. Lördagens 7–2-seger mot SDE följdes upp med ännu en imponerande seger under söndagen.

HV71:s segertåg bara fortsätter

HV71 fortsätter att vinna i SDHL-ishockeyn. På lördagen besegrades SDE med hela 7-2 i Kinnarps Arena.

Sviten bruten - HV föll i toppmötet

En underhållande och bra SDHL-match mellan förhandsfavoriterna HV71 och Luleå fick avgöras i förlängning. Där var det Luleå som avgjorde och HV förlorade därmed sin första match för säsongen.
– Det liknade en slutspelsmatch, konstaterar HV-tränaren Lucas Frey.

HV71 vann dubbelt mot Leksand

Först 6-2 – sedan 4-2. HV71 vann i båda helgens matcher mot Leksands IF i SDHL.

Storseger för HV71 i premiären

HV71 fick bästa möjliga start på SDHL-säsongen när Leksand besegrades med klara 6-2. Men spelmässigt finns det mer att ge.
– Vi spelade inte den bästa hockeyn vi kan, säger nyförvärvet Anna Kjellbin.

Nyförvärvet om nya HV-rollen

Med över 300 SDHL-matcher i bagaget ska Anna Borgqvist hjälpa HV71 att ta klubbens första SM-guld. I en längre intervju berättar 27-åringen om varför valet föll på HV, målet med säsongen, att möta sin gamla klubb och ambitionen att jobba med ungdomar efter karriären.
– Vi ska ha krav på oss själva, det är hårt jobb som krävs, säger hon.

HV guldtippas efter storsatsningen

HV71 fick flest guldtips när SDHL höll sin upptaktsträff under måndagen. Förväntningarna är med andra ord stora på förra säsongens semifinallag.
– Jag känner ingen press, utan vi är trygga, säger nyförvärvet Julia Tylke.

Lillis: "Två välförtjänta poäng"

Trots en svag insats över 60 minuter lyckades HV71 få med sig två poäng i mötet med Malmö Redhawks. Detta trots att HV-laget tog ledningen med 3-0 i den första perioden.
– Med tanke på att det var en jämn matchbild så var det två välförtjänta poäng, säger Stephan "Lillis" Lundh efter matchen.

Sjukhus anmäldes efter dödsfall

En patient med försämring av en kronisk tarmsjukdom avled plötsligt under pågående vård. Händelsen anmäldes för prövning enligt lex Maria, och nu meddelar Inspektionen för vård och omsorg sitt beslut i ärendet.

Trafikstörningar i city efter olyckor

Det kom larm om två trafikolyckor – med bara tio minuters mellanrum. Ingen person kom till skada men trafiken påverkades på båda olycksplatserna.

Rekordår - räkna med råttinvasion

Med hösten kommer förutom kylan och mörkret även råttorna. Antalet råttsaneringar har ökat lavinartat de senaste åren och enligt statistik kommer 2019 att bli ett rekordår.

Jallow om spruckna övergången

En övergång var i princip klar – men affären sprack i sista stund.
– Det var mentalt tuffa veckor, säger Alexander Jallow till DT.se.

Mor och son häktas efter dramat

I måndags kväll drogs en man i 20-årsåldern in i en bil vid Juneporten. Mannen hade enligt flera uppgifter till Jnytt blivit misshandlad och var blodig i ansiktet. Polisen fick stopp på bilen en bit därifrån och fyra personer greps och anhölls, misstänkta för människorov och misshandel.

Ifrågasatt ifjol - nu är han bäst i HV71

HV-backen hade en undanskymd roll förra säsongen. Var tidvis ifrågasatt under hösten, spelade upp sig under vintern och nu har han växt ut till en viktig spelare i ett av de lagen som släpper in minst mål i hela SHL.
– Han har fått en lite annan roll i år, säger assisterande HV-tränaren Nicklas Rahm.

Misshandlade och bet kvinna i läppen

Flera fall av skadegörelse, hemfridsbrott, misshandel av en kvinna och ringa narkotikabrott.
En 31-årig man åtalas nu för en rad brott vid Jönköpings tingsrätt, brott som han enligt åklagaren har begått i Jönköping både under 2018 och 2019.
Artikel 2 av 19
Konflikten löst: "Känns riktigt bra"
Tillbaka till startsidan