Annons

Att HV71 skulle presentera Emil Johansson får inte ses som någon större överraskning. På torsdagskvällen gick både bloggaren Henrik Leman på sajten rakapuckar.com och sajten hockeybladet.nu ut med uppgifter om att den 23-årige backen återvänder till Jönköping, något som även Jnytt skrev om. Växjö ska ha varit med i kampen om backens signatur men förlorat den mot Smålandsrivalen.

Nu är övergången offentlig.

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka till HV71 och Jönköping. Jag har många fina minnen från min tid här och ser fram emot att utvecklas ytterligare som hockeyspelare och skapa nya minnen, säger Emil Johansson i ett pressmeddelande.

Annons

Emil Johansson, som är hockeyfostrad i Åseda IF, kom till HV71:s organisation inför säsongen 2012/13 och SHL-debuterade två år senare. Våren 2016 valde han att byta SHL-klubb och skriva på för Djurgården.

Efter en säsong i huvudstadsklubben och två år i AHL-laget Providence Bruins, som är Boston Bruins farmarlag, väljer han nu alltså en andra sejour i HV71.

– Emil är en skridskostark och spelskicklig back i en väldigt bra ålder. Han är en spelare som gärna deltar i det offensiva spelet samtidigt som han utvecklat defensiven mycket under sina år i AHL. Han känner också till föreningen bra efter sina fyra år här och kommer hem med en hunger över att hjälpa klubben till framgång, säger Johan Hult, sportchef i HV71, i ett pressmeddelande.

Kontraktet är skrivet över tre år.

Emil Johansson blir den åttonde och därmed sista backen in i lagbygget inför kommande säsong. HV71 har under årets silly season redan knutit till sig Eric Martinsson, Johannes Kinnvall och Jesper Williamsson på backsidan.

HV71:s trupp just nu (nyförvärv markerade i fet stil)

Målvakter:

M1: Jonas Gunnarsson

M2: Adam Åhman

Backar:

B1: Nils Andersson

..

HV71:s trupp just nu (nyförvärv markerade i fet stil)

Målvakter:

M1: Jonas Gunnarsson

M2: Adam Åhman

Backar:

B1: Nils Andersson

B2: Didrik Strömberg

B3: Markus Lauridsen

B4: Christoffer Persson

B5: Johannes Kinnvall (Timrå)

B6: Eric Martinsson (Genéve-Servette)

B7: Jesper Williamsson (Rögle)

B8: Emil Johansson (Providence Bruins)

Forwarder:

F1: Markus Ljungh

F2: Simon Önerud

F3: Martin Thörnberg

F4: Filip Sandberg

F5: Mattias Tedenby

F6: David Gustafsson

F7: Christoffer Törngren

F8: Joakim Andersson

F9: Oscar Sundh

F10: Johan Johnsson

F11: Linus Sandin (Rögle)

F12: Anthony Camara (Iserlohn Roosters)

F13: Axel Holmström (Grand Rapids Griffins)

F14: -

Läs om övriga nyförvärv:

SHL