Annons

Fakta om nyförvärvet

Namn: Anthony Camara

Född: 930904, Toronto

Moderklubb: Greater Toronto MHA

Posit..

Fakta om nyförvärvet

Namn: Anthony Camara

Född: 930904, Toronto

Moderklubb: Greater Toronto MHA

Position: Forward

Skjuter: Vänster

Längd/vikt: 183 cm/87 kg

Klubbar i karriären: Mississauga Senators, Saginaw Spirit, Barrie Colts, Providence Bruins, Charlotte Checkers, Kalamazoo Wings, St John´s Icecaps, Odense Bulldogs, Graz 99ers, Iserlohn Roosters, HV71.

På självaste påskafton presenterade HV71 värvningen av Anthony Camara, som närmast kommer från Iserlohn Roosters i den tyska ligan DEL.

Annons

– Vi har tittat på honom ett tag. Vi har sett honom live och Davidsson (Johan, assisterande sportchefen) har varit nere i Tyskland och träffat honom, säger Johan Hult.

– Det är en spännande spelare. Han har spelat JVM och gick högt i draften (nummer 81 sommaren 2011), men han har haft en längre väg till framgången. Han har dock hela tiden anpassat sig bra i sina nya miljöer.

25-åringen spelade innan tiden i Tyskland hockey både i Nordamerika, Österrike och Danmark. Nu blir HV71 ny klubbadress för den Torontobördige kanadensaren.

– Det känns jättebra att vara en del av HV71. Jag ska bidra med ett hårt jobb och alltid göra mitt bästa för att laget ska vara framgångsrikt, säger Camara själv i ett pressmeddelande.

Ansluter i juli

Kontraktet sträcker sig över en säsong. På grund av skattetekniska skäl ansluter han till HV71 först när laget återsamlas i slutet av juli.

– Vi har fått väldigt bra intryck av Anthony, både på och vid sidan av isen, och han har alla möjligheter att bli en publikfavorit i Kinnarps Arena. Han har en bra attityd till spelet och vi vet att vår publik gillar spelare med hull och hår-attityden, säger Johan Hult.

– Det är en hårt jobbande forward med näsa för målet. Han är en kille som tycker om att göra mål och han har likt många andra transatlanter förståelsen att det är runt målet det händer grejer. Han sticker in näsan där det bränns.

"En hårt jobbande forward med näsa för målet", säger HV71:s sportchef Johan Hult om nyförvärvet Anthony Camara.
Foto: Peter Gustafsson

”Han behöver tid”

Camara noterades den gångna säsongen för 43 poäng, varav 23 mål, på 50 matcher. Det placerade honom på fjärde plats i skytteligan i DEL.

– Det finns otroligt skickliga spelare i tyska ligan, och även tysk hockey är på frammarsch. Att göra 23 mål i DEL är riktigt bra, säger Johan Hult.

– Vi är spända över om han kan fortsätta sin utveckling här. Vi förstår att det krävs en omställning för honom. Han behöver tid för att acklimatisera sig till spelet här, men vi ser definitivt delar i spelet som vi är intresserade av.

Anthony Camara är HV71:s fjärde nyförvärv inför säsongen 2019/20. Klubben har sedan tidigare gjort klart med backarna Johannes Kinnvall och Eric Martinsson samt forwarden Linus Sandin. Ytterligare två backar och lika många forwards ska adderas till truppen innan det är färdigvärvat.

HV71:s trupp just nu (nya spelare i fetstil)

Målvakter:

M1: Jonas Gunnarsson

M2: Adam Åhman

Backar:

B1: Nils Andersson

..

HV71:s trupp just nu (nya spelare i fetstil)

Målvakter:

M1: Jonas Gunnarsson

M2: Adam Åhman

Backar:

B1: Nils Andersson

B2: Didrik Strömberg

B3: Markus Lauridsen

B4: Christoffer Persson

B5: Johannes Kinnvall (Timrå)

B6: Eric Martinsson (Genéve-Servette)

B7: -

B8: -

Forwarder:

F1: Markus Ljungh

F2: Simon Önerud

F3: Martin Thörnberg

F4: Filip Sandberg

F5: Mattias Tedenby

F6: David Gustafsson

F7: Christoffer Törngren

F8: Joakim Andersson

F9: Oscar Sundh

F10: Johan Johnsson

F11: Linus Sandin (Rögle)

F12: Anthony Camara (Iserlohn Roosters)

F13: -

F14: -

SHL