Annons

Jnytt skrev redan i mars att Linköping HC:s anfallare Kennedy Marchment varit och besökt HV71. Nu meddelar HV på sin hemsida att kanadensiskan är klar för klubben.

Kennedy Marchment är 22 år och gjorde under 2018/2019 sin första säsong i SDHL då hon representerade LHC. Det blev 52 poäng (25+27) på 36 matcher i grundserien och anfallaren följde upp det med 9 poäng på 12 slutspelsmatcher. Den högerskjutande forwarden har innan tiden i Sverige öst in poäng för St. Lawrence University i den amerikanska collegeligan.

– Det känns naturligtvis jätteroligt att kunna bjuda HV-publiken på en riktig påskkaramell. Kennedy är en av ligans bästa forwards och kommer ge en ny dimension till vårt anfallsspel nästa säsong, säger Peter Ekelund, general manager i HV, till klubbens hemsida.

Annons

Det står sedan tidigare klart att spelare som Jenni Asserholt, Fanny Rask, Maja Jakobsson och Sabina Eriksson lämnar HV71. Det är oklart om det blir en fortsättning i HV71 för Ida Helmersson, Isabelle Palm, Michelle Claesson och Riikka Sallinen.

Kennedy Marchment blir laget tredje nyförvärv efter målvakten Anna Amholt och den amerikanska forwarden Julia Tylke.

HV-truppen just nu

Målvakter:

Anna Amholt

Alba Gonzalo

Backar:

Linnéa Andersson

Maja Beveri..

HV-truppen just nu

Målvakter:

Anna Amholt

Alba Gonzalo

Backar:

Linnéa Andersson

Maja Beverin

Rosa Lindstedt

Jessica Healey

Sabrina Zollinger

Forwards:

Jenny Antonsson

Thea Johansson

Sanni Hakala

Felizia Wikner Zienkiewicz

Julia Tylke

Kennedy Marchment