Annons

HV71 har spelat två matcher den här veckan – och vunnit båda. I tisdags blev det 3-0 hemma mot Brynäs och två dagar senare besegrades Karlskrona med 5-2 på bortaplan.

Fakta inför matchen

Ishockey, SHL

Färjestad BK-HV71

Läget i Färjestad: Har vunnit veckans matcher mot Skellefteå och..

Fakta inför matchen

Ishockey, SHL

Färjestad BK-HV71

Läget i Färjestad: Har vunnit veckans matcher mot Skellefteå och Luleå och parkerar på sjunde plats i tabellen. Hugo Enock, Anton Grundel och Ole Kristian Tollefsen finns på skadelistan, uppger nwt.se.

Läget i HV71: Har fem raka segrar och har avancerat till andra plats i tabellen. Anton Bengtsson, Teemu Laine och Dylan Reese saknas på grund av skador.

Nedsläpp: 16.00, Löfbergs Arena.

Jnytt tippar: 3-2 efter förlängning.

Ställningen i Jnytt-ligan

33 poäng: Mattias Tedenby

31 poäng: Andreas Borgman.

22 poäng: Simon Önerud.

20 poäng: Filip Sandberg.

18 poäng: Lawrence Pilut.

17 poäng: Linus Söderström.

16 poäng: Fredrik Pettersson-Wentzel, Oscar Sundh, Erik Christensen.

14 poäng: Ted Brithén, Martin Thörnberg.

13 poäng: Kevin Stenlund.

11 poäng: Erik Brännström, Lias Andersson.

– Vi gjorde en stabil insats. De har sitt försvarstänk, men vi höll uppe vårt fokus och spelade noggrant och konsekvent. Det var en öppen historia, men jag var aldrig orolig eftersom vi höll ihop det på ett bra sätt, säger Johan Lindbom, vars lag har vunnit de fem senaste matcherna.

– Vi spelar bra just nu, har bra självförtroende och går för sjätte raka segern.

”Tar med oss de sista matcherna”

Den här gången står sjundeplacerade Färjestad för motståndet. Karlstadslaget har blandat och gett den senaste tiden men har vunnit veckans båda matcher mot Skellefteå och Luleå.

Annons

– Det är tre tuffa matcher kvar, men det är så det ska vara. Det blir en perfekt avslutning av serien, säger Lindbom.

HV71 möter faktiskt Färjestad i två av de tre omgångar som återstår – och det kan bli ännu fler möten mellan lagen den här säsongen. Därför gäller det att sätta sig i respekt inför SM-slutspelet som snart drar igång.

– Det är helt klart. Det finns inte utrymme för oss att vänta på något, vi har med oss de sista matcherna innan vi går in i en kvartsfinal. Det krävs att vi fortsätter spela vårt spel, att vi är konsekventa och följer vår matchplan. Det har varit ett vinnande koncept hittills.

Släpper inte laget

HV71 har säkrat en plats bland de sex bästa lagen, vilket betyder att laget inte längre riskerar att behöva spela åttondelsfinal.

– Det har varit vårt första mål, så det känns bra att ha klarat det. Nu ska vi göra allt för att nå så högt upp som möjligt. Vi tittar uppåt och jobbar för att få hemmaplansfördel, säger Lindbom.

Hur laget formeras och vem som står i mål meddelas först på matchdagen. Efter fyra matcher i rad med Linus Söderström mellan stolparna fick Fredrik Pettersson-Wentzel vakta kassen mot Karlskrona. Men enligt Johan Lindbom kommer HV71 inte att ha någon uttalad förstemålvakt – åtminstone inte i nuläget.

– Vi har två bra målvakter och börjar med någon. Det är resultaten och prestationen som avgör om den får fortsätta. Det känns stabilt och tryggt på målvaktssidan, säger han.

Jnytt livechattar från matchen med start klockan 15.45.

SHL