Inför pågående säsong var det Frölunda som fick flest guldröster av SHL-lagens tränare. Men efter sex spelade matcher har laget plockat ihop sex poäng och parkerar på en åttondeplats i tabellen. HV71 inledde säsongen piggt, men har två raka förluster i SHL, och tre raka förluster med matchen i CHL inräknat.

"Alla matcher är olika"

– Alla matcher är olika. I matchen mot Skellefteå var de riktigt bra, mot Mora förde vi spelet men de gjorde målen. Och igår (mot Trinec i CHL) var det likadant. Men om vi tar SHL-matcherna så måste vi vara tätare som lag, motståndarna har nästan fått åka helt fritt, säger tränare Johan Lindbom.

Bra läge att studsa tillbaka mot Frölunda?

– Ja, absolut. De spelar med en hög hastighet och vi måste upp med våran fart och ta ner deras fart. För annars går det undan.

Annons

När HV71 tränade på onsdagen fanns både Kevin Stenlund och Christoffer Persson med på isen, men de är inte redo för matchspel riktigt än.

– Vi har samma spelare tillgängliga som i senaste matchen, säger Lindbom.

Det innebär att förutom Stenlund och Persson, så missar även Sebastian Wännström och Pierre Engvall matchen.

Speciell match för flera

För flera spelare blir detta en speciell match. HV71-forwarden Robin Figren ställs mot förra klubben Frölunda - och för Adam Almqvist och Lias Andersson är det motsatt förhållande.

– Det blir annorlunda, men samtidigt skoj, säger Almquist som tillsammans med Andersson kom från HV71 till Frölunda inför den här säsongen, till klubbens webbplats.

Det här blir för första gången som Almquist ställs mot moderklubben i en tävlingsmatch.

– Det skall bli spännande och jag har ju fortfarande kontakt med ett gäng spelare som Tedenby (Mattias), Ullström (David), Sundh (Oscar) och Berglund (Kristofer), säger han.

HV71 vill spela tätare och försöka dra ner Frölundas fart.
Foto: Erik Boström