- Förra säsongen var både bra och dålig. Sportsligt var det en missräkning att herrlaget åkte ut så tidigt, och att vi därmed missade CHL. Målsättningen är alltid att HV71 ska vara med och slåss om medaljerna och att vi vill vara ledande i landet över tid både på herr och damsidan, sa ordföranden Sten-Åke Karlsson när han inledde årsmötet.

- Det finns ljuspunkter också. Vi gjorde en vinst på drygt sju miljoner kronor och J20-laget gick hela vägen och tog SM-guld. Vi snittade 6.600 personer på våra hemmamatcher vilket betyder 95 procents beläggning. Med det är vi bäst i hela SHL.

HV71 baserar hela ekonomin på grundseriematcherna, alltså 26 hemmamatcher. Slutspel blir därefter en bonus.

Blandad säsong

Sportchefen Agne Bengtsson konstaterade också, precis som Sten-Åke Karlsson att säsongen varit blandad.

Annons

- Vi är inte nöjda med åttondeplatsen i grundserien eller att vi åkte ut tidigt mot Linköping.

- Däremot gjorde damerna vad man kan begära. Deras femteplats var bra och det bygger vi vidare på.

- J20-laget gick hela vägen och får nu åka till Sotji under elva dagar för att representera Sverige i VM för klubblag.

Med sju miljoner i vinst har nu HV/71 ett eget kapital på drygt 47 miljoner kronor.

Den kommande säsongen vill HV71 flytta fram positionerna igen. Målsättningen är att hamna topp fyra i grundserien och att minst gå till semifinal. Man vill även spela i CHL säsongen 19/20.

På damsidan ska laget återigen hamna på den övre halvan men här finns det även en långsiktig målsättning att fortsätta fostra egna flickor som på sikt ska bli A-lagsspelare.

- Ekonomiskt kalkylerar vi med en vinst på tre miljoner nästa säsong.

Den summan kan dock öka efter utbildningsbidrag från NHL, ökad publik och omsättning i Kinnarps Arena, och att man går längre i slutspelet.

Priser till spelarna

Lawrence Pilut och Riikka Välilä fick båda ta emot priser. Rika blev liksom Lawrence poängvinnare i HV71 och även utsedd till MVP. Lawrence Pilut har för övrigt ett succéår bakom sig med tunga utmärkelser, bland annat Salming Trophy.

I styrelsen blev det idel omval. Det betyder att Sten-Åke Karlsson fortsätter som ordförande med Charlie Hedberg som vice ordförande. Övriga i styrelsen är Annelill Annvik, Bengt Axelsson, Sara Berglund, Emil Jungåker, Andreas Rangert och Henric Wahlberg.

Det delades även ut några priser på spelarsidan. Anton Bengtsson kom under säsongen upp i 300 spelade matcher vilket ger silver, medan Erik Andersson och Lawrence Pilut spelat 200 matcher.