Jonas Gunnarsson hade under försäsongen haft problem med värmeeksem. Nu står det också klart att burväktaren missar starten av SHL.

HV71 meddelade på torsdagen att 26-åringen tidigast beräknas vara tillbaka i spel i slutet på september.

– Det är ett högst preliminärt datum, det blir absolut inte tidigare än det. Vi har tagit beslut om ett längre uppehåll, där han får behandling för att försöka lösa resten av säsongen, sade HV71:s läkare Jonas Kalman till Jnytt tidigare under torsdagen.

Litar på juniorerna

Bortfallet innebär att HV71 endast står med en seniormålvakt – Felix Sandström – inför starten av SHL. Klubben har möjligheten att kalla hem Adam Åhman från Oskarshamn. Men sportchefen Johan Hult säger att det inte är aktuellt under de första matcherna.

Annons

– Vi har rätt att kalla hem honom. Men han får otroligt bra träning och matcher i Oskarshamn. Vi ska inte göra något förhastat. Felix kommer starta säsongen och bli uppbackad av våra J20-målvakter (Hugo Alnefelt och Victor Östman), säger Hult.

Relaterat: HV-spelaren missar säsongsstarten

Den stora anledningen till varför HV71 väljer att inte kalla hem Åhman är klubbens spelschema. Under säsongsupptakten spelar Jönköpingslaget match på lördagar och torsdagar, vilket gör att Sandström får tillräckligt med vila mellan matcherna under säsongsinledningen.

– Det är ett gynnsamt schema. På så sätt får vi också chans att utvärdera, säger Hult.

Backen kvar i USA

Det står också klart att Martin Fehérváry missar premiären mot Färjestad. Backen har nyligen avslutat en rookieturnering med Washington Capitals och kan nu komma att stanna i USA ytterligare ett par dagar.

– Vi har inte fått besked när han återvänder hit. Vi vet att Washington vill ha med honom på deras camp som startar i morgon (fredag). Så vår förhoppningar är att han kan spela på torsdag (Linköping borta) men vi har inte fått någon bekräftelse på det, säger Hult.

Nils Andersson, Martin Thörnberg och David Gustafsson missar premiären på grund av skada. Däremot är Christoffer Törngren och Johan Johnsson åter redo för spel.