I kväll drar slutspelet i SDHL igång. HV71 möter Djurgården i kvartsfinal, laget inleder hemma i Kinnarps Arena.

Med sina tio mål på 29 spelade matcher slog Isabell Palm, 22, sitt tidigare målrekord i SDHL. I dag drar slutspelet igång för HV71 när de hemmaspelar mot Djurgården.

– Jag vill bidra med att fortsätta göra mål, säger Palm till Jnytt.

Hon kom till HV71 från Modo inför den här säsongen och hon ångrar inte sin flytt söderut.

– Nej, jag trivs jättebra här.

Precis som för HV71 i stort har säsongen varit lite av en berg- och dalbana för Palm

– Det har varit upp och ner för mig, men det är klart att jag har gjort fler mål än vad jag har gjort tidigare.

Att möta Djurgården, som besegrade HV i SM-finalen förra året, är en spännande utmaning.

– Det är sjukt kul, man älskar det här. Man älskar att spela när det verkligen gäller, det är skitkul. Jag längtar. Vi har spelat bra mot topplagen, vi vet att vi kan. Vi spelar bättre mot bättre lag. Jag tror att vi faller in i spelet de andra har i stället för att starta matchen med att "det här är vårt spel, det här är vår match".

Annons

Isabell Palm är känd för att vara en tuff och hård spelare som hela tiden spelar på gränsen.
Foto: Erik Boström/arkivbild

Tuff spelare

Isabell Palm har rykte om sig att att vara en tuff spelare, hon har också varit avstängd en gång den här säsongen och hon kom tvåa i utvisningsligan i SDHL:s grundserie.

– Sånt händer när man har den spelstilen. Alltså. Jag vet inte. Jag gillar att spela hårt och ligga på gränsen och i bland går jag över den gränsen, jag måste få ett jämnare spel där och veta var gränsen ligger, men det är så svårt med domare att veta var gränsen går man måste prova sig fram varje match.

– Jag vill att vi i damhockeyn ska få spela hårdare mot varandra. Jag vet inte varför det inte är tillåtet. Nu går vi sönder för att vi inte är beredda på att få smällar. Det har blivit många hjärnskakningar inom damhockeyn och det tror jag beror på att många vill spela mer fysiskt men vi är inte riktigt med på det och då kommer skadorna.

Skulle du helst släppa tacklingar fria?

– Att vi får tacklas, ja. Ja, gud ja. Jag spelade med killar fram till att jag var 15, sen flyttade jag till Örnsköldsvik och det var då jag började spela med tjejer och då spelade jag precis som jag gjorde mot killarna och då satt jag alltid och tänkte "men gud varför åker jag ut?"

Fanny Rask, till vänster, och Isabell Palm, är två av HV71:s stjärnor, även om Palm helst slipper just det epitetet.
Foto: Erik Boström/arkivbild

Vägrar stjärnepitetet

Isabell Palm är spelaren som fått prova på landslagsspel och som gärna gör det igen, men som vägrar att bli kallad stjärna.

– Nä, stjärna ser jag mig inte direkt som. När du säger stjärna och så, nej det är jag inte.

Så det funkar inte att skriva stjärna i rubriken?

– Nej! Det spelar ingen roll hur bra jag skulle bli.

Inte ens om du blir bofast i landslaget och spelar VM och OS?

– Nej. Jag är min största kritiker. Jag vill alltid bli bättre och jag blir så besviken på mig själv, Skulle jag säga att jag är en stjärna skulle jag säga att jag är klar som hockeyspelare. Nej, jag vill alltid bli bättre.

Du har provat på landslaget, vad krävs för att du ska bli bofast?

– Jag vet att när jag spelar bra har jag en chans men det gäller att jag är på den nivån oftare. Sen vet jag att det finns grejer jag måste förbättra, jag måste förbättra mitt skott, jag måste få bättre teknik, får jag bara till det är det inte omöjligt, säger Isabell Palm inför det att slutspelet drar igång.