Annons

HV71 är bäst i SHL just nu, åtminstone poängmässigt. Och lördagens insats borta mot Rögle BK var bra, även om det började tufft då hemmalaget kom ut i hög fart från första nedsläpp. I de första bytena handlade det om att hålla tätt bakåt för HV.

– De kommer ut i ett rasande tempo och skapar ett väldigt bra tryck. Sandström (Felix) gör en kanonstart och vårt försvarsspel är väldigt bra både i starten och genom hela matchen. Det blir ett viktig skede av matchen i början och vi reder ut det och därefter tycker jag vi har kontroll på matchen, säger Isac Brännstöm till Jnytt.

Bröstade hem segern

Förstaperioden blev mållös och i den andra var det Rögle som tog ledningen. HV kvitterade i powerplay och hade 1-1 inför den tredje. Där gick HV71 ifrån och vann med 3-1. Det matchavgörande målet stod Isac Brännström för när han höll sig framme vid motståndarkassen. Mikko Lehtonen skickade in pucken mot mål och den studsade upp i luften, Brännström kämpade sig fram och bröstade in den över mållinjen.

Annons

– Det är väl ovanligt att brösta in den, men det gäller att ta sig dit och det snackar vi om. Att ta oss mot mål och skymma, säger Brännström om målet och han fick ikläda sig rollen som matchvinnare.

– Det är otroligt kul att få avgöra en sådan match. Den var viktig och de var bara en poäng bakom oss, men nu drygar vi ut det avståndet lite. Det var väldigt skönt att hänga dit den och sen krigade vi på bra för att hålla undan.

Brännström var inblandad i ett liknande mål i segermatchen mot Färjestad när han var inne framför mål och jagade en lös puck. Då var det dock Christoffer Thörngren som gjorde målet, men Brännström som varit uppsatt som extraforward i flera matcher visar att han vill spela mer.

– Det är lite komiskt, när jag har spelat mer har poängen inte trillat in alls. Nu kommer jag in några få byten och då kommer poängen. Det är väl lite slumpen såklart, men jag tycker jag försöker ta mig till de heta områdena och det känns som jag utvecklat det på kort tid. Jag vill ta mig in där och vara jobbig. Just nu tycker jag det känns bra och det är extra kul att vara med och bidra och visa att man klarar av det också.

"Måste vara svårt att ta ut laget"

I matchen mot Rögle var samtliga HV-formationer inblandade i farligheter framåt, det är för närvarande hård konkurrens om platserna i laget.

– Vi har haft lite olika målskyttar på slutet och alla behövs. Det är svårt om det bara är en formation som gör mål, men det är som du säger att nu spelar det ingen roll vilka som spelar. Det är en tuff konkurrens och det måste vara svårt att ta ut laget, men det är oerhört skönt att ha en sådan bredd.

Segern förstärkte det faktum att HV71 är ligans formstarkaste lag. HV har vunnit 9 av de 12 senaste matcherna.

– Först och främst har vi två otroligt bra målvakter. Det är en otroligt skön känsla i försvarsspelet när vi vet att vi har de två, vi kan spela med stort självförtroende. Idag har vi ett fint anfallsspel också, säger Brännström och fortsätter:

– Vi hittar vägar att vinna, vi kanske inte har spelat så himla bra varje match och har kanske inte spelat ut motståndarna. Men vi hittar hela tiden vägar att vinna.

De var bäst i HV71

3 poäng: Nils Andersson, snyggt mål i powerplay. Gör en rakt igenom bra match och är på v..

De var bäst i HV71

3 poäng: Nils Andersson, snyggt mål i powerplay. Gör en rakt igenom bra match och är på väg att bli den spelare HV hoppades att han skulle bli när de värvade honom.

2 poäng: Felix Sandström, bra insats av Sandström som mestadels fått agera båsöppnare den senaste tiden. Visar att hans högstanivå är hög.

1 poäng: Oscar Sundh, precis som mot Färjestad senast gör Sundh en bra match.

SHL