Annons

När HV71 värvade Max Wärn var det många HV-supportrar som såg en ny Teemu Laine eller Jesse Joensuu framför sig.

Men så har det inte blivit. Wärn har haft en tung inledning i sin nya klubb.

– Max Wärn är lite av en stridstank som ska skapa utrymme åt andra. Vi jobbar mycket med honom och han jobbar mycket själv. Det är lite annorlunda med de här killarna som varit i Ryssland. Det är en helt annan hockey, det är mycket fria vidder där man får åka runt. Här är det mycket start och stopp, in i smeten och använd kroppen. Det har han och jag tycker att det är en skön karaktär, men det blir lite jobb, säger HV-tränaren Stephan "Lillis" Lundh till Jnytt.

– Kanske att vi trodde att det skulle klicka i lite tidigare. Han ska vara den killen som är först in.

När tror du att vi får se att han är den killen?

Annons

– Jag såg några spår nu mot Skellefteå men det ska ske varje byte, det kommer att komma och jag hoppas att han kan in i smeten redan i morgon. Det är ett bra alg med bar målvakt så vi kommer att behöva ha folk där inne, säger "Lillis" Lundh.

Huvudpersonen själv säger efter måndagens träning, som avslutades med en väldigt intensiv spelövning på liten plan, att kroppen känns bra.

– Det känns bättre nu i alla fall. Jag har gjort några bra matcher.

Känns det som att din formkurva pekar uppåt?

– Ja, det får man väl hoppas, haha.

Det har varit lite tungt i början?

– Ja det har varit lite tungt, så är det. Men det är lätt att hitta förklaringar. Men det viktigaste är att man är här varje dag och att man vet vad man vill.

Hur har anpassningen till svensk hockey varit?

– Det har varit annorlunda. Rysk hockey är lite mer passiv med mer burskydd, här vill man pressa hela tiden. Man måste förstå var man ska vara i banan och vi har jobbat mycket med det, säger Max Wärn som nu hoppas att poängskörden ska öka när formen stiger.

Hittills står han noterad för tre mål och två assists.

– Det är bara att kriga på och göra sin egen grej och lita på att det kommer poäng och att jag får göra några mål, säger Max Wärn.

SHL