Annons

Över 7 000 personer hejade fram det svenska handbollslandslaget till seger i landskampen mot Tjeckien. Efteråt tackade landslagsspelarna för stödet. Foto: Peter Gustafsson
Emanuel Hermansson, Theo Sundblad och Theo Lövkvist. Foto: Peter Gustafsson
Ett gäng tjejer från IFK Bankeryds F02-lag är på väg in i Kinnarps Arena. Foto: Peter Gustafsson
Lukas Nilsson, som spås bli nästa storstjärna inom svensk handboll, gjorde tre mål i matchen. Foto: Peter Gustafsson

Den höga publiksiffran har till stora delar sin förklaring i att ungdomsturneringen Hallbybollen pågår för fullt och att alla deltagare där fick gå in gratis.
Emanuel Hermansson, Theo Sundblad och Theo Lövkvist spelar för ett av HK Lidköpings lag, och de var ganska förväntansfulla en stund innan matchen drog igång.
– Det ska bli roligt, säger Emanuel och får medhåll av kompisarna.
– Jag tror att Hallby tjänar på att göra en sådan här sak, det kan leda till att ännu fler kommer anmäla sig i framtiden, säger Theo Lövkvist.
Samtliga tre trodde på svensk seger.
– Man ska inte ha för stora förväntningar, men jag hoppas att Sverige vinner. Jag tror att det blir vinst med 30-21, säger Lövkvist.

”Kan lära sig mycket”
Ungefär samtidigt var ett gäng tjejer från IFK Bankeryds F02-lag på väg in i Kinnarps Arena.
– Det ska bli jätteroligt. Jag ska framför allt hålla koll på målvakterna, hur de rör sig och agerar, säger Olivia Segerlind.
– Man kan lära sig mycket av att se en sådan här match. Jag ska titta på hur de rör sig i anfall och försvar och hur de arbetar framåt, säger Jonna Nilhammar.

Avgörande målryck
Åskådarna fick se en match där Sverige, efter en jämn inledning, gjorde vad som blev ett avgörande målryck i mitten av första halvlek. Sverige ledde med åtta bollar vid några tillfällen i andra halvlek, men Tjeckien kämpade sig tillbaka och var plötsligt bara tre mål efter. I det läget tog Sverige timeout, och efter det kom ett nytt ryck och till slut blev det seger med 34-28.
– Vi mötte inte ett jättebra lag, men det var till stora delar en bra match från vår sida, säger elitseriens skyttekung Lukas Nilsson, som spås bli nästa storstjärna inom svensk handboll.
– I första sprang vi lite bättre på kontring och stod lite bättre bakåt. Vi kom in i en svacka en bit in i andra, får vi bort den ser det bra ut.
Lukas Nilsson tyckte om atmosfären i Kinnarps Arena och hyllade storpubliken.
– Jag har aldrig spelat inför så mycket publik, det var en fantastisk upplevelse. Publiken betyder allt, att spela inför en fullsatt arena är det roligaste som finns att spela. Det är kul att spela inför mycket publik, säger han.

JnyttTV. Hör vad Niklas Ekberg säger om matchen:

Fakta

Handboll, LandskampSverige-Tjeckien 34-28 (18-11)Sveriges målskyttar: Mattias Zachrisson, 5, Andr..

Fakta

Handboll, LandskampSverige-Tjeckien 34-28 (18-11)Sveriges målskyttar: Mattias Zachrisson, 5, Andreas Cederholm, 5, Niclas Ekberg, 4 (2), Fredrik Petersen, 4 (1), Lukas Nilsson, 3, Viktor Östlund, 3, Markus Olsson, 2, Jonas Källman, 2, Philip Stenmalm, 2, Andreas Nilsson, 2, Johan Jakobsson, Jesper Nielsen.Publik: 7 200, Kinnarps Arena.