Annons

15 mars tog Habo kommunstyrelse ett beslut att godkänna en avsiktsförklaring att Nivika Intressenter AB att bygga 15-20 moduler på Hjovägen - Kråkerydsvägen.

Kommunen ska hyra dessa moduler som går på 5 000 kronor för en etta samt 8 000 kronor för en tvåa i månaden. Dessa moduler ska enbart gå till nyanlända samt flyktingbarn. Ett avtal är tecknat att kommunen hyr i sex år.

Vi Habodemokrater anser det är helt galet att bygga enbart till en etnisk grupp så jag begärde votering på denna fråga, men vi förlorade med 10-1. Det ska också byggas 17 lägenheter på Malmgårdsskolan – även dessa lägenheter ska enbart gå till nyanlända.

Annons

Sedan planeras 18 lägenheter på Gröne vägens skola. Om dessa lägenheter enbart ska gå till nyanlända är ännu oklart, men det är mycket troligt.

Under kommunfullmäktige 30 mars behandlades Habodemokraternas motion att införa en rättvis bostadskö. Vi från (HD) anser att även andra grupper som våra ungdomar samt pensionärer som står i bostadskö även ska få chans till en ny lägenhet. Elisabeth Malmborg (HD) beskyllde helt rätt våra kommunalråd att ljuga.

När Gunnar Pettersson samt Hans Jarstig får frågan av JP var våra nyanlända ska bo svarar de att de inte har en aning. Jarstig fortsätter under kommunfullmäktige att ljuga. Han erkänner först på en fråga att dessa moduler på Kråkeryd ska byggas, men att de inte är öronmärkta till någon grupp.

Jag förstår att våra ledande politiker skäms för sin egna politik men varför ljuga sig blåa. Joakim Lindblom (SD) sa att de inte vill ha någon rättvis bostadskö. SD Habo har totalt tappat sin kompass när man vill att nyanlända samt våra flyktingbarn ska få förtur till alla nya lägenheter.

SD Habos nya politik strider mot sitt riksparti. Vi begärde votering men alla övriga partier anser att våra ungdomar o pensionärer inte ska få rätt till en ny hyresrätt.

I alla kommuner ska det finnas ett riktigt oppositionsparti. I Habo heter detta parti Habodemokraterna. Vi kommer fortsätta kämpa för våra ungdomar och pensionärer.

Morgan Malmborg

Habodemokraterna

Oppositionspartiet i Habo