Annons

Allyawan slog igenom i TV4:s program ”Lyckliga gatan”, då han gjorde en tolkning av låten ”Jag hade en gång en båt”, som Ann-Louise Hanson och Cornelis Vreeswijk hade en stor hit med 1966. Men han har stått på scen sedan han var tio år.

Samuel ”Allyawan” Nazari

Född: 1987.

Bor: Göteborg. Eller i en resväska, som han själv säger. Förhoppningen är att ku..

Samuel ”Allyawan” Nazari

Född: 1987.

Bor: Göteborg. Eller i en resväska, som han själv säger. Förhoppningen är att kunna flytta närmare Jönköping framöver.

Uppväxt: Jönköping. Flyttade från stan som 18-19-åring. Men har kvar dialekten och säger fortfarande ”tåta”.

Familj: Flickvän (blivande fru, men datumet för bröllopet är inte bestämt). Femårig son som bor med sin mamma i Tranås.

Melodifestivalrutin: Debutant.

Drivkraft: Att hjälpa andra att må bättre genom musiken.

Under Melodifestivalen kommer han att framföra ett hiphop-bidrag, eller svensk urban som han föredrar att kalla det.

– Hiphop har en negativ klang i vår historia och många kopplar ihop det med hat och våld. Jag vill inte associeras med det, säger Allyawan, som förstås sett den första deltävlingen i Melodifestivalen och som redan har koll på vem som blir hans största hot i tävlingen.

– Jag var bombsäker på att Nano skulle gå vidare oavsett när han hade fått uppträda i programmet. Jag tror att Nano skulle kunna vinna hela Melodifestivalen och jag skulle inte ha några problem med det. Det är en värdig vinnare. Jag tror att Nano och Lorén blir mina största konkurrenter i slutänden.

Inte nervös

Annons

Allyawan tror att 2017 blir ett år då hans musikgenre kommer få mer plats i Melodifestivalen, och han är även övertygad om att bredden av musikstilar också gör att fler kommer att följa programmet. Och rösta.

Själv är han inte alls nervös inför framträdandet ikväll.

– Visst bubblar det i mig och jag är peppad, men inte så att jag är obekväm med det. Jag har stått på små scener med dåligt ljud där ingen har dykt upp och det är mycket värre än att stå på en så stor scen som på Melodifestivalen. Där kommer jag att bli väl omhändertagen och det känns inte alls otryggt!

En dröm

Att få stå på en så stor scen är en dröm för Allyawan och han tror att han bara kommer att köra på så snart han går upp på scenen.

Låten som han kommer att framföra heter ”Var har du varit?” och syftar på känslan man får när man träffar den stora kärleken och undrar var personen varit alla gånger i livet då man just hade behövt den personen.

Låten skrevs hösten 2015 då Allyawan inte hade så mycket kärlek i sitt liv och då ångesten var en stor del av hans liv. I dag mår han bättre och låter inte rädslan för ångesten ta över. Det är också något han brukar föreläsa om emellanåt – gratis. För själv har hans liv varit som en berg- och dalbana.

– Jag har tidigare missbrukat både droger och alkohol, men gör inte det längre. Jag vill genom musiken hjälpa andra att må bättre. Jag tror att vi alla bär på lite ångest emellanåt, säger han.

Allyawan har dock funnit styrkan i sin kristna tro och han är lever i nuet.

Vilka tror du kommer rösta på dig i Melodifestivalen?

– Personer med invandrarbakgrund som jag. Även barn och damer över 40-50 år brukar gilla min musik. De tycker att jag är charmig.