Annons

Annons

I måndags berättade Jnytt om kommunens planer på ändrade hastigheter i centrala Jönköping och Huskvarna. I de allra flesta fallen handlar det om en sänkning av hastigheten, men på Norra Strandgatan planerar kommunen att höja hastigheten från 40 till 60 kilometer i timmen.  Detta har fått boende i området att reagera.
Boine Andersson som bor på Ränterigränd intill Norra Strandgatan är inte nöjd.
– Jag förstår inte hur de tänker de där kommungubbarna. Bilarna svischar förbi, de ska köra 40 kilometer i timmen idag, men susar förbi i 60-70. Hur kommer det inte att bli då hastigheten höjs, säger han upprört. Jag blir så trött på de som sitter och beslutar. Har de överhuvudtaget försökt parkera en bil på den här relativt smala gatan när bilarna kör 60 kilometer i timmen?

Scandinavien raceway
Från kommunens sida har man motiverat höjningen såhär: …
– Det är när det inte är så mycket trafik där så är 40 en konstig hastighet. Det finns ingen som går där eller som behöver korsa den vägen. 40 är en hastighet som vi inte tror att så många efterföljer, säger Johnny Hjelmrin, trafikingenjör på Jönköpings kommun.
– Det är idioti att höja hastigheten, man kan tro att man bor vid Scandinavian raceway på kvällar och helger, kontrar Andersson. Morgnar och eftermiddagar är det tvärtom, då kryper köerna fram.