Annons

Det är P4 Jönköping som fortsätter granska städfirman, förra veckan avslöjades det att firman betalat ut för låga löner.

Habo och Jönköpings kommun, som har avtal med företaget, har efter avslöjandet krävt ett möte med firman och dessutom har det internationella företaget Vileda brutit sitt samarbete med K2 Comfort.

Inga raster

Annons

På torsdagen kommer P4 Jönköping med nästa avslöjande, enligt flera anställda radiokanalen pratat med ges det inte tid till lunchrast eller andra raster.

– Jag hann ju i princip aldrig äta, jag såg riktigt sjuk ut på slutet för jag var så smal, säger en av de tidigare anställda till P4.

Dessutom är det enda arbetsklädesplagget som erbjuds en t-shirt, till skillnad från de städföretag som erbjuder både ute- och innekläder, och skor.

Ägaren slår ifrån sig

Ägaren Olga Kovalchuk slår ifrån sig kritiken, och menar att de anställda har tackat nej till arbetsbyxor och klagat på att de sitter konstigt. Rasterna tycker hon inte heller varit något problem.

– Det är uppbyggt så att man hinner ta rast. Jag måste kolla närmare på vem det här är och varför men så här ska det inte vara, säger Kovalchuk yill P4 Jönköping.