16 juni till 30 september blir Trädgårdsgatan en sommargata. Växter och sittmöbler ställs ut och vägen blir en tillfällig gågata under sommaren.

- Förhoppningen är att skapa trevliga mötesplatser för Jönköpingsborna. Vi har förlängt gågatan med ett kvarter och då har restaurangerna möjlighet till större uteserveringar, säger Hanna Holmlund, projektledare på stadsbyggnadskontoret.

De flyttar in i Systembolagets förra lokaler

I samband med invigningen av sommargatan, som äger rum på lördag, kommer dessutom Studio Silk öppna sina portar. Under sommaren flyttar de in i Systembolagets förra lokaler. Där inne kommer det bli galleri, ateljé, scenkonstrum och yogastudio. Det kommer även arrangeras workshops och evenemang i lokalen under sommaren. Dessutom kommer konstnären Helena Boström tolka dansaren Stina Nilsson och vice versa.

Annons

- Under sommaren kommer det bli en hel den evenemang och överraskningar på gatan. En del teater, dans och spontana föreställningar blir det och vi kommer också lägga sommaronsdagar här. Det kommer finnas något för alla och hända en hel del här, vi hoppas det blir en folkfest varje dag, säger Henrik Hermansson, Jönköpings kommun.

Har gett resultat

Krögarna på gatan har i och med detta fått möjlighet att bygga ut sina uteserveringar under sommaren.

- Vi har pratat om detta jättelänge, att stänga av en bit av gatan för att skapa mer liv och rörelse. Vi har redan sett att det ger resultat och det är fantastiskt, säger krögaren Kent Ly, som äger Jungle Thai.