Det har varit livat ute på Öxnehaga centrum. Ungdomar från hela kommunen har tagit sig till platsen och ägnat sin tid åt bland annat skadegörelse och att skrika otrevligheter förbipasserande personer. Som om det inte vore nog blev även en bibliotekarie misshandlad i förra veckan, samt att det igår skedde ett personrån mot en kille född 1997. 

Rubel Shamoun, sportchef i Assyriska IK. Foto: Alexander Palombo
Två fönster vid biblioteket som blivit utsatta för skadegörelse. Foto: Alexander Palombo
Öxnehaga centrum. Foto: Alexander Palombo

Annons

”Vi har ett ansvar”
— Vi känner att det ska vara varmt och tryggt att vara på Öxnehaga. Det är inte bara ungdomar från området, utan dem kommer hit även från andra delar av kommunen som ställer till det. De tycker att Öxnehaga är ett bra område att ställa till det för andra. Vi som förening har ett ansvar och vill ta det ansvaret. Vi håller på att analysera varför dessa ungdomar gör detta, förklarar Gabriel Remmo. 

”Bra ungdomar”
— Vi ska försöka få en kontakt med ungdomarna, så vi längre fram kan få dem att öppna upp sig och förklara vad som är fel. Folk ska inte behöva känna sig rädda för att ett gäng ungdomar har tagit lagen i egna händer och innerst inne tror vi att det är fina ungdomar.


Hur kommer ni arbeta vidare med det här?
— Vi har områdesgruppen på Öxnehaga som omfattas av myndigheter, föreningar och olika organisationer. Tillsammans ska vi hitta en väg. För vår del är det fotbollen så klart, men vi är naturligtvis öppna för förslag. Ungdomarna som håller på med detta har för lite att göra om dagarna och det ska vi ändra på, avslutarGabriel Remmo. 

Se JnyttTVs intervju med Assyriskas sportchef Rubel Shamoun nedan.