På lördag går inomhus-SM i studentrodd av stapeln på Campus Arena och till hösten hoppas JURA (Jönköping University rowing association) kunna skicka minst en båt i varje tävlingsklass till student-SM utomhus.

– JURA växer för varje år och vi hoppas kunna skicka fler och fler besättningar som är med och krigar om medaljerna, säger Ebba Mårtensson, vice ordförande i JURA.

Student-EM 2019

JURA och JU ska även arrangera student-EM i september 2019. Arrangörerna Destination Jönköping, Sveriges akademiska idrottsförbund, Jönköpings roddsällskap och högskolan är just nu mitt uppe i planeringsstadiet. Bland annat ska en grupp av arrangörerna åka till Subotica i Serbien för att se hur sommarens student-EM anordnas.

– Det är viktigt att studenterna på JU är involverade, tävlingarna är ju till för studenter och då ska de också få vara med och genomföra, säger Mona Sörman, ansvarig för elitidrottssatsning på JU.

Involverar studenterna

En tävling har utlysts bland studenter på högskolan för att ta fram logotypen som kommer användas i samband med student-EM. Dessutom tittar JU på möjligheterna till att starta upp en kurs i projektledning som hänger ihop med arrangerandet av tävlingarna.

– Vi vill ju att studenter ska hjälpa till. Det kommer att krävas mycket folk för att kunna genomföra det här och om man kan få högskolepoäng i samband med att man är involverad är det en bonus, säger Sörman.