Efter ett lyckat SM tidigare i somras laddar Emma Andersson nu om inför en fullspäckad höst.

På lördagen den 12 augusti gör hon en sista tävling i Sverige innan hon reser till Sydafrika för tre veckors träningsläger. Därefter kommer olika tävlingar ta henne till bland annat Hongkong, Shanghai och Shoxing under hösten.

- Det känns lite overkligt när jag tänker på allt jag ska göra och uppleva i höst. I vanliga fall brukar min säsong vara över efter VM men nu blir det mer än så, säger HKK:s Emma Andersson.

VM årets höjdpunkt

Säsongens stora höjdpunkt för Emma är VM i marathon som går av stapeln 7 september i sydafrikanska Pietermaritzburg.

- VM är årets höjdpunkt för mig och jag åker till Sydafrika redan på söndag för att förbereda mig. Jag har haft ett samarbete med en sydafrikansk tränare i drygt ett och ett halvt år och dessutom har jag varit på träningsläger där två år i rad så det hoppas jag ska hjälpa mig.

Annons

Målsättningen är komma topp fem på VM.

- Det kommer bli spännande, kroppen känns bra och jag har lyckats hålla mig skadefri. Jag siktar på topp fem men det kommer bli tufft. De jag tävlar mot är väldigt duktiga men jag måste börja inse att jag ligger på samma nivå.

Surfskidebut

Efter VM väntar ett kortare träningsläger i Mallorca innan det är dags för ytterligare några större tävlingar innan säsongen är över.

- I slutet av oktober är jag inbjuden av internationella kanotförbundet (ICF) att delta i en världscuptävling i Kina som enda svensk vilket ska bli spännande.

Emma Andersson ska dessutom göra internationell mästerskapsdebut i surfski under hösten när VM avgörs i Hongkong i slutet av november.

- Jag har testat på surfski under träningslägren i Sydafrika och fick lite blodad tand. Det som skiljer surfski från vanlig kanot är att utrustningen är lite annorlunda och att du paddlar på öppet hav.

Vad har du för förväntningar på den tävlingen?

- Jag har inte rutin nog att tävla om en pallplats dessutom har Sydafrika, som är den ledande nationen, ett helt annat hav att träna på. Jag ser det som en rolig erfarenhet och får jag några race innanför rocken kanske jag kan hota mer på sikt.

12/8, Dalslands Marathon.

13/8-3/9, träningsläger i Sydafrika.

7/9-20/9, Marathon-VM..

12/8, Dalslands Marathon.

13/8-3/9, träningsläger i Sydafrika.

7/9-20/9, Marathon-VM i Pietermaritzburg.

24/9-29/9, träningsläger på Mallorca.

18/10-28/10, världscuptävling i Kina.

12/11-20/11, Surfski-VM i Hongkong.